Warappa Kreek tour

Alle informatie & aanbiedingen van de populaire boottocht naar de Warappa kreek in Suriname op 1 site. Boek hier uw dagtour vol cultuur, natuur en historie. Bekijk hier de voordelige aanbieding!

De Warappa kreek is gelegen in een omgeving waar vroeger meer dan 20 plantages aan grensden. De Warappa Kreek tour is dan ook een van de tours in Suriname die u absoluut moet meemaken. Deze dagtrip naar de Warappa kreek is namelijk dé cultuurhistorische trip van Suriname in een prachtige natuurlijke setting. Informatief, afwisselend en verrassend!

Hoogtepunten/Activiteiten

 • Bezoek aan een privé museum te Bakkie
 • Varen door een sprookjesachtige kreek
 • Bezoek aan prachtig ruig wandelstrand aan de Atlantisch oceaan
 • Bezichtiging van machines uit 1830 van een stoom suikerfabriek

Wat maakt deze tour bijzonder

 • Paradijs voor vogelliefhebbers
 • Goede combinatie tussen geschiedenis en natuur
 • Geen malaria
 • Goed gevuld dagprogramma

Na een rit van 60 minuten door het district van Commewijne komen we aan bij de pier vanaf waar wij verder zullen reizen per boot. Voorafgaand hiervan wordt u voorzien van een warme drank en een sandwich. We varen door de gehele Warappa kreek en eindigen op het strand bij de Atlantische oceaan.

Onderweg neemt de gids u terug mee naar het verleden met indrukwekkende verhalen over de plantages. Naast deze verhalen kunt u genieten van prachtige flora en fauna. Diverse soorten vogels en apen kunnen hier gespot worden.

Enkele veel voorkomende soorten zijn de Krabbe Buizerds (Buteogallus aequinoctialis) en de Scarlet Ibis (Eudocimus ruber). De mix van verschillende soorten mangrove en giftige cactussen vormen een bijzondere vegetatie.

Ergens halverwege zullen wij aan wal gaan bij een van de voormalige plantages om een kijkje te nemen bij de overblijfselen van een suikerfabriek.

Terug bij Bakkie hebben wij een lunch en bezoeken wij een lokale botanische tuin en een interessant boetiek museum met originele historische documenten.

Uiteindelijk starten wij onze reis terug naar Paramaribo.

Dit programma is onderhevig aan verandering, omdat varen door de kreek afhankelijk is van het water getij, maar alle genoemde activiteiten zullen hierin worden opgenomen.

COMMEWIJNE OP Z’N BEST. Boek nu uw reis en wordt deelgenoot van de bewogen geschiedenis van de plantages langs de Warappa kreek in Suriname. De meest complete reis, snel en gemakkelijk te boeken via de Orange Travel website. Al onze reizen (met of zonder overnachting) naar de Warappa kreek vertrekken volgens een vast schema en zijn scherp geprijsd!

Transport Bus / boot
Reistijd 60 min.
Vertrektijd 06.00 – 10.00 uur*
Terug in Paramaribo 16.00 – 20.00 uu
Regulier vertrek Dagelijks (met een minimum van 6 personen)
Inclusief Transport*, gids, drank, lunch, lichte snacks
Exclusief Andere dranken
* de vertrektijd is afhankelijk van de ophaalplek en kan verschillen van de aangegeven tijd. Houdt u er rekening mee dat een Uitloop van +/-15 minuten kan voorkomen.
De vertrektijden zoals aangegeven zijn vanuit Krasnapolsky Hotel (Domineestraat). Op uw voucher of invoice staat uw ophaalplek en vertrektijd. Vertrek en aankomst per vliegtuig is vanuit vliegveld Zorg en Hoop (lokaal vliegveld).

 • Hoed of pet
 • Goede wandelschoenen
 • Lange broek en langemouw hemd
 • Extra batterijen voor camera
 • Regenjas/poncho
 • Zonnebrandolie
 • Muggenmelk
 • Rugzakje
 • Kleingeld SRD
 • Waterdichte zak t.b.v. elektronica en waardepapieren

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219

IBAN: NL40INGB0797332219

BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)

Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card: