The best of the 3-guyana’s Surinam

Highlights/Activities

• De indrukwekkende Kaieteur falls
• Boswandelingen in ongerepte oerwoud
• ESA Space Center
• Kennismaken met authenthieke marrons
• Caraïbische strand te Devils Island

 

What makes this round trip special                                       

• Het beste van de 3 Guyana’s tegen een redelijke tarief
• Unieke mix van verschillende culturen, zowel authentiek als modern
• Gedeeltelijk land en lucht transfers
• Kwalitatieve hotel en jungle lodges

1: Aankomst – Paramaribo (Suriname)                                                 
2: Paramaribo (city tour by bus)
3-4: Nickerie – Bigi Pan
5: Nickerie – Georgetown (Guyana)
6: Kaieteur Falls (Optioneel)
7: Georgetown – Paramaribo
8: Paramaribo – Kourou (French Guyana)
9: Illes Du Salut
10: Kourou (ESA Space Center Jupiter) – Paramaribo
11: Paramaribo
12-14: Pristine Rain Forest (Upper Suriname area)
15: Return flight
16: Aankomst

Transfer per shuttlebus naar uw hotel in het hart van Paramaribo, waar u 2 nachten verblijft. Alle nachten doorgebracht in Paramaribo zijn in dit hotel. Als u Paramaribo verlaat voor een meerdaagse tocht, kunt u hier veilig een deel van uw bagage opslaan.

Reisafstand: ca. 50 km / 60 min.
Maaltijden: Geen
Accommodatie: Hotel Eco Torarica o.b.v. beschikbaarheid/ standaard double room met airco en privé bad & toilet
Bijzonderheden: Geen

Het historische centrum van Paramaribo, bekend als de houten binnenstad, staat genoteerd op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast de iconische houten architectuur van de gebouwen waaronder de basiliek, kenmerken de vele etnische groepen die hier leven deze multiculturele stad. Met de bus ontdekt u de rijke geschiedenis die achter de prachtige houten gevels van verschillende gebouwen verscholen ligt.

Reisafstand: ca. 10 km/ 3,5 uren rijden door de stad en omgeving
Wandelafstand: Tussen de 2 en 3 km/ ca. 100 min.
Maaltijden: Ontbijt (in het hotel)
Vertrektijd: Tussen 09.30u en 10.00u
Accommodatie: Zelfde als dag 1
Bijzonderheden: Op de maandag is het Fort Zeelandia gesloten dus kunnen we niet naar binnen, maar de gids zal van buiten uit zijn verhaal vertellen. De tour wordt deels gedaan met de bus en deels lopend. De tour eindigt rond 13.00 uur

Vroeg ‘s ochtend begint u aan uw verkenningstocht van de 3 districten gelegen aan de Atlantische Oceaan, ten westen van Paramaribo. In het landbouwdistrict Saramacca bezoekt u de hoofdplaats Groningen, gesticht in 1845 door Nederlandse “boeroes”. U vervolgt uw weg naar het kokosdistrict Coronie, bekend om de talloze kokosbomen en de originele slavenhuizen. De dag eindigt in Nieuw-Nickerie, de hoofdplaats van het rijstdistrict Nickerie, waar uw hotel voor 2 nachten staat.

Reisafstand: ca. 250 km / 240 min.
Wandelafstand: Nog geen kilometer
Maaltijden: O, L & D
Vertrektijd: Tussen 08.00 uur en 08.30 uur
Accommodatie: Standaard 2 persoonskamer met airconditioning, privé bad & toilet in het Golden West hotel & casino (indien beschikbaar).
Bijzonderheden: Lange en intensieve wandelingen komen hier niet voor (we maken enkele stops onderweg)

Vandaag verkent u per boot het Bigi Pan gebied, een bijzonder beheersgebied 68.000 ha groot letterlijk vertaald Groot Meer. Bigi Pan herbergt 122 soorten kustvogels, waaronder de beroemde rode ibis en flamingo. Met de boot ontdekt u dit enorme moeras met een rijke flora en fauna en ervaart u dit paradijs voor vogelliefhebbers uit de eerste hand.

Reisafstand: ca. 12 km
Wandelafstand: nvt
Maaltijden: O, L & D
Vertrektijd: na het ontbijt
Accomodatie: zelfde als dag 3
Bijzonderheden: de vaartocht op de Bigi Pan duurt ongeveer 180 minuten heen en terug

Ontdek het fascinerende landschap van Guyana tijdens uw reis van Moleson Creek naar uw eindbestemming Georgetown, waar u 2 nachten zult verblijven.

Reisafstand: 200 km
Maaltijden: O
Vertrektijd: Na het ontbijt
Accomodatie: Standaard 2 persoonskamer met airconditioning & privé bad & toilet in het Grand Coastal hotel (indien beschikbaar)
Bijzonderheden: Geen

Een lokale vlucht van 50 minuten naar het Kaieteur Nature Park biedt een adembenemend uitzicht over het ongerepte regenwoud van Guyana. De Kaieteur Falls is bijna vijf keer zo hoog als de Niagara Falls. Dit natuurpark staat bekend om de witte gierzwaluwen en de kleurrijke Cock-of-the-Rock. Na een twee uur durend bezoek aan dit park keert u terug naar Georgetown. In de middag volgt een stadstour waarna het dagprogramma wordt afgesloten met een transfer naar een restaurant.
Er zal geen gids in het vliegtuig naar de Kaieteur Falls zijn, maar er is een lokale gids om gasten te verwelkomen bij aankomst bij de Kaieteur Falls.

Reisafstand: 480 km (met een klein vliegtuig)
Maaltijden: O
Vertrektijd: Nader te bepalen
Accomodatie: Zelfde als dag 5
Bijzonderheden: De Kaieteur Falls kan o.b.v. een “4-seater” charter vlucht worden uitgevoerd. U betaalt dan voor 4 personen als jullie de enige participanten zijn maar toch willen vertrekken met 2 personen. Vraag per email naar de voorwaarden en tarieven.

Vroeg in de ochtend vliegt u naar Zorg & Hoop, een klein vliegveld dichtbij het centrum van Paramaribo. Ontdek op eigen gelegenheid de hoofdstad Paramaribo. Vergeet niet om de verschillende culturele markten te bezoeken die zich dicht bij uw hotel bevinden.

Reisafstand: 450 km
Maaltijden: O
Vertrektijd: Nader te bepalen
Accomodatie: Standaard double room met airconditioning en privé bad & toilet in Hotel Eco Torarica (indien beschikbaar)
Bijzonderheden: Geen

Een busrit van bijna twee uur voert u naar Albina, de grensplaats met Frans-Guyana. U steekt de Marowijne rivier over met een korjaal en komt aan in Saint-Laurent du Maroni, waar u een rondleiding krijgt door het Camp de la Transportation, de voormalige “Central Bagno” (gevangenis) van Frans-Guyana. U bezoekt ook de omgeving van deze historische plek en het voelt alsof u even in Zuid-Frankrijk bent. Vervolgens rijdt u in 2,5 uur naar Kourou, waar u 2 nachten zult verblijven in een gezellig hotel.

Reisafstand: Ca. 202 km/ 240 min.
Wandelafstand: N.v.t.
Maaltijden: O
Vertrektijd: Nader te bepalen
Accomodatie: Standard double room met airconditioning en privé bad & toilet in Hotel Atlantis (indien beschikbaar)
Bijzonderheden: Geen

Vroeg ‘s ochtens vaart u in een catamaran naar het eiland dat in de volksmond “Duivelseiland” wordt genoemd, maar officieel “Iles du Salut” (Salvation Islands) heet. De Salvation-eilanden zijn samengesteld uit 3 kleine eilanden genaamd Ile Royale, Ile Saint-Joseph en Ile du Diable. In tegenstelling tot de twee andere eilanden, is Ile du Diable niet toegankelijk voor het publiek. Na een uur zeilen komt u aan op Ile Royale, het belangrijkste eiland waar u het grootste deel van de dag zal doorbrengen. Zwemmen, ontspannen en een bezoek aan de overblijfselen van de Bagno. In de middag vaart de catamaran terug naar Kourou.

Reisafstand: 44 km/ 180 min. visa versa
Wandelafstand: N.v.t.
Maaltijden: O
Vertrektijd: N.v.t.
Accomodatie: Zelfde als dag 8
Bijzonderheden: We gaan er vanuit dat op de rivier en op zee het wat onstuimig kan zijn, vooral in de middag.

Op deze laatste dag in Frans-Guyana gaat u naar het Space Center en bezoekt u de verschillende lanceerinstallaties. Deze rondleiding van 3 uren brengt u in de wereld van de hightech en wetenschap. Daarna start u uw reis terug naar Saint-Laurent, Albina en tot slot Paramaribo, waar u 1 nacht zult verblijven.

Reisafstand: 210 km
Maaltijden: O
Vertrektijd: N.v.t.
Accommodatie: Standaard double room met airconditioning en privé bad & toilet in Hotel Eco Torarica (indien beschikbaar)
Bijzonderheden: Zoals bij de waarschuwing voor Frans-Guyana, staat er aangegeven dat er geen rondleiding mogelijk is als er een lancering plaats vindt.

Een dag om te ontspannen in het zwembad of om te gaan winkelen in het centrum van de stad. Voor avonturiers is er een optionele excursie naar een van onze natuurreservaten, de Brownsberg (tijdens deze tour maakt u een pittige wandeling naar een kleine waterval).

Maaltijden: O
Accomodatie: Standaard double room met airconditioning en privé bad & toilet Hotel Eco Torarica (indien beschikbaar)
Bijzonderheden: Vraag per mail naar de overige optionele excursie (betaling kan in Suriname, minstens 2 dagen van tevoren)

Het Boven-Suriname gebied staat bekend om zijn unieke Marron cultuur en zijn ongerepte Amazoneregenwoud. De Marrons, afstammelingen van weggelopen slaven, hebben zich lang geleden in het ontoegankelijke regenwoud gevestigd, waar ze met de opbouw van een nieuw bestaan begonnen zijn. Door hun geïsoleerde manier van leven ontwikkelden ze een unieke cultuur met sterke Afrikaanse roots.
Vandaag reist u per bus en gemotoriseerde korjaal verder het oerwoud in via de Boven Suriname rivier naar een eiland met jungle lodges. De gastvrije marron bevolking is bijzonder trots op haar cultuur en laat ons graag kennismaken met de eeuwenoude gewoonten en gebruiken. In dit deel van de rivier zijn er indrukwekkende stroomversnellingen en bij laag water vormen zich kleine zandstrandjes.

De komende 2 dagen zullen gevuld worden met avontuurlijke activiteiten zoals intensieve boswandelingen, dorpswandelingen, avond boottocht waarbij je kaaimannen kunt spotten. Aan het eind van dag 14 reist u terug naar Paramaribo waar u de laatste nacht zult verblijven.

Reisafstand: Ca. 200 km/ 3 uur rijden en 1 uur varen
Wandelafstand: Tussen 1 en 2 km/ Boswandeling ca.180 min. en dorpswandeling ca. 120 min.
Maaltijden: O, L & D*
Vertrektijd: Op dag 12 vetrekt u tussen 09.00u en 09.30u uit Paramaribo
Accomodatie: U verblijft in een comfortabele jungle lodge met een 2 persoons bed en eigen bad & toilet incl. airconditioning (airconditioning gaat alleen in de avond aan)
Bijzonderheden: De jungle wandelingen hebben goed begaanbare paden (zonder hellingen). Op dag 14 is er geen diner want dan bent u terug in uw hotel.

Na een ontspannen ochtend in Paramaribo gaat u naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Reisafstand: 50 km/ 1 uur
Maaltijden: O
Vertrektijd: Nader te bepalen

U komt op deze dag aan op uw thuishaven.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden)

Inclusief

• Reserveringskosten: € 20, – per boeking
• Meet & Greet
• Alle nachten in toeristenklasse hotels en jungle lodges
• Verblijf in Paramaribo, Nickerie, Georgetown en Kourou op basis van bed & breakfast
• Verblijf in Boven Suriname op basis van volpension
• Engelssprekende gids
• Entree, rondleidingen en excursies zoals vermeld in het programma
• Alle transfers in Airconditioningsbussen
• Ferry tickets: Suriname naar Guyana, Suriname naar Frans Guyana (v.v.) en naar Duivels Eiland
• Vertrekbelasting Guyana
• Internationale vlucht van Georgetown naar Paramaribo
• Alle genoemde activiteiten volgens het programma (allemaal afhankelijk van het weer, de waterstand, nationale feestdagen en raketlancering)

Exclusief:
• Kaietuer Falls vlucht

WAARSCHUWING FRANS GUYANA:
Het Space Center behoudt zich het recht voor om uw bezoek op elk moment te annuleren; alles dat te maken heeft met de lancering is gesloten aan de vooravond, de dag zelf en de dag na een lancering en op nationale feestdagen
Een geldig paspoort is vereist om aan dit bezoek te beginnen
Dit bezoek is niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 8 jaar
Op lanceerdagen is de kust van Kourou gesloten, dus er zijn geen excursies naar de Iles du Salut.

WAARSCHUWINGEN GUYANA:
Geldig paspoort (paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Suriname)
Gele koorts kaart of certificaat nodig
Controleer visumvergunning
Toeristenkaart of meervoudig visum bij terugkeer naar Suriname bij Zorg en Hoop
Bagage voorschriften: 30 lbs of 15 kg en een kleine handtas max. 5kg.
De vlucht naar Kaieteur Falls is met een 13-zits vliegtuig en vereist een minimum van 8 personen
De Kaieteur Falls-tour kan op elk moment worden geannuleerd vanwege slecht weer op locatie.

Tarief per persoon op basis van 2 personen in 1 double room: € 2.863,- (geen tour leider, alleen lokale gids, Engelssprekende)

Single room toeslag: € 641,-

Kinderen ≤ 10 jaar: € nader te bepalen per kind

 • Hoed of pet
 • Goede wandelschoenen
 • Lange broek en langemouw hemd
 • Extra batterijen voor camera
 • Regenjas/poncho
 • Zonnebrandolie
 • Muggenmelk
 • Rugzakje
 • Toiletartikelen
 • Zwemkleding
 • Waterschoenen
 • Zaklantaarn
 • Waterdichte tas
 • Weekend tas voor de binnenlandse excursies
 • Paspoort

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag.
De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5%. (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219

IBAN: NL40INGB0797332219

BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)

Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card: