The best of the 3-guyana’s Surinam

Highlights/Activities

• De indrukwekkende Kaieteur falls
• Boswandelingen in ongerepte oerwoud
• ESA Space Center
• Kennismaken met authenthieke marrons
• Caraïbische strand te Devils Island

 

What makes this round trip special                                       

• Het beste van de 3 Guyana’s tegen een redelijke tarief
• Unieke mix van verschillende culturen, zowel authentiek als modern
• Gedeeltelijk land en lucht transfers
• Kwalitatieve hotel en jungle lodges

1: Aankomst – Paramaribo                                                 
2: Paramaribo (city tour by bus)
3-4: Nickerie-Bigi Pan
5: Nickerie – Georgetown (Guyana)
6: Kaieteur Falls
7: Georgetown – Paramaribo
8: Paramaribo – Kourou (French Guyana)
9: Illes Du Salut
10: Kourou (ESA Space Center Jupiter) – Paramaribo
11: Paramaribo
12-14: Pristine Rain Forest (Upper Suriname area)
15: Return flight
16: Aankomst

Transfer per shuttlebus naar uw hotel in het hart van Paramaribo, waar u 2 nachten verblijft. Alle nachten doorgebracht in Paramaribo zijn in dit hotel. Als u Paramaribo verlaat voor een meerdaagse tocht, kunt u hier veilig een deel van uw bagage opslaan. Geen maaltijden inbegrepen (reisafstand ca. 50 km).

Het historische centrum van Paramaribo, bekend als de houten binnenstad, staat genoteerd op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast de iconische houten architectuur van de gebouwen waaronder de basiliek, kenmerken de vele etnische groepen die hier leven deze multiculturele stad. Met de bus ontdekt u de rijke geschiedenis die achter de prachtige houten gevels van verschillende gebouwen verscholen ligt. Maaltijden: O (reisafstand ca. 10 km).

Vroeg ‘s ochtens begint u aan uw verkenningstocht van de 3 districten gelegen aan de Atlantische Oceaan, ten westen van Paramaribo. In het landbouwdistrict Saramacca bezoekt u de hoofdplaats Groningen, gesticht in 1845 door Nederlandse “boeroes”. U vervolgt uw weg naar het kokosdistrict Coronie, bekend om de talloze palmbomen en de originele slavenhuizen. De dag eindigt in Nieuw-Nickerie, de hoofdstad van het rijstdistrict Nickerie, waar uw hotel voor 2 nachten staat. Maaltijden: O (reisafstand ca. 250 km)

Vandaag verkent u per boot het Bigi Pan gebied, een bijzonder beheersgebied 68.000 ha groot letterlijk vertaald Groot Meer. Bigi Pan herbergt 122 soorten kustvogels, waaronder de beroemde rode ibis en flamingo. Met de boot ontdekt u dit enorme moeras met een rijke flora en fauna en ervaart u dit paradijs voor vogelliefhebbers uit de eerste hand. Maaltijden: O (reisafstand ca. 20 km)

Ontdek het fascinerende landschap van Guyana tijdens uw reis van Moleson Creek naar uw eindbestemming Georgetown, waar u 2 nachten zult verblijven. Maaltijden: O (reisafstand ca. 200 km).

Een lokale vlucht van 50 minuten naar het Kaieteur Nature Park biedt een adembenemend uitzicht over het ongerepte regenwoud van Guyana. De Kaieteur Falls zijn bijna vijf keer zo hoog als de Niagara Falls. Dit natuurpark staat bekend om de witte gierzwaluwen en de kleurrijke Cock-of-the-Rock. Na een twee uur durend bezoek aan dit park keert u terug naar Georgetown. In de middag volgt een stadstour waarna het dagprogramma wordt afgesloten met een transfer naar een restaurant. Maaltijden: O (reisafstand ca. 480 km).

Er zal geen gids in het vliegtuig naar de Kaieteur Falls zijn, maar er is een lokale gids om gasten te verwelkomen bij aankomst in de Kaieteur Falls

Vroeg in de ochtend vliegt u naar Zorg & Hoop, een klein vliegveld dichtbij het centrum van Paramaribo. Ontdek op eigen gelegenheid de hoofdstad Paramaribo. Vergeet niet om de verschillende culturele markten te bezoeken die zich dicht bij uw hotel bevinden. Maaltijden: O (reisafstand ca. 450 km).

Een busrit van twee uur voert u naar Albina, de grensplaats met Frans Guyana (een voormalige strafkolonie van Frankrijk). U steekt de Marowijne rivier over met een korjaal en komt aan in Saint-Laurent du Maroni, waar u een rondleiding krijgt door het Camp de la Transportation, de voormalige “Central Bagno” (gevangenis) van Frans-Guyana. U bezoekt ook de omgeving van deze historische plek en het voelt alsof u even in Zuid Frankrijk bent. Vervolgens rijdt u in 2,5 uur naar Kourou, waar u 2 nachten zult verblijven in een gezellig hotel. Maaltijden: O (reisafstand ca. 202 km).

Vroeg ‘s ochtens vaart u in een catamaran naar het eiland dat in de volksmond “Duivelseiland” wordt genoemd, maar officieel “Iles du Salut” (Salvation Islands) heet. De Salvation-eilanden zijn samengesteld uit 3 kleine eilanden genaamd Ile Royale, Ile Saint-Joseph en Ile du Diable. In tegenstelling tot de twee andere eilanden, is Ile du Diable niet toegankelijk voor het publiek. Na een uur zeilen komt u aan op Ile Royale, het belangrijkste eiland waar u het grootste deel van de dag zullen doorbrengen. Zwemmen, ontspannen en een bezoek aan de overblijfselen van de Bagno. In de middag vaart de catamaran terug naar Kourou. Maaltijden: O (reisafstand ca. 44 km).

Op deze laatste dag in Frans-Guyana gaat u naar het Space Center en bezoekt u de verschillende lanceerinstallaties. Deze rondleiding van 3 uur brengt u in de wereld van de hightech en wetenschap. Daarna start u uw reis terug naar Saint-Laurent, Albina en tot slot Paramaribo, waar u 1 nacht zult verblijven. Maaltijden: O (reisafstand ca. 210 km)

Een dag om te ontspannen in het zwembad of om te gaan winkelen in het centrum van de stad. Voor avonturiers is er een optionele excursie naar de Brownsberg. Maaltijden: O (geen reisafstand)

Het Boven-Suriname gebied staat bekend om zijn unieke Marron cultuur en zijn ongerepte Amazoneregenwoud. De Marrons, afstammelingen van weggelopen slaven, hebben zich lang geleden in het ontoegankelijke regenwoud gevestigd, waar ze met de opbouw van een nieuw bestaan begonnen zijn.

Door hun geïsoleerde manier van leven ontwikkelden ze een unieke cultuur met sterke Afrikaanse roots.

Vandaag reist u per bus en gemotoriseerde korjaal verder het oerwoud in via de Boven Suriname rivier naar een eiland dat is veranderd in een jungle lodge. De gastvrije marron bevolking is bijzonder trots op haar cultuur en laat ons graag kennismaken met de eeuwenoude gewoonten en gebruiken. In dit deel van de rivier zijn er indrukwekkende stroomversnellingen en bij laag water vormen zich kleine zandstrandjes.

De komende 2 dagen zullen gevuld worden met avontuurlijke activiteiten zoals intensieve boswandelingen, dorpswandelingen, boottochten en per boot avond kaaimannen spotten!. Aan het eind van dag 14 reist u terug naar Paramaribo waar u de laatste nacht zult verblijven. Maaltijden: O & L (reisafstand ca. 200 km)

Na een ontspannen ochtend in Paramaribo gaat u naar de luchthaven voor de terugvlucht. Maaltijden: O (reisafstand ca. 50 km)

U komt op deze dag aan op uw thuishaven.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden)

Inclusief

• Reserveringskosten: € 20, – per boeking
• Meet & Greet
• Alle nachten in toeristen klasse hotels en jungle lodges
• Verblijf in Paramaribo, Nickerie, Georgetown en Kourou op basis van bed & breakfast
• Verblijf in Boven Suriname op basis van volpension
• Engels sprekende gids
• Entree, rondleidingen en excursies zoals vermeld in het programma
• Alle transfers in AC-bussen
• Ferry tickets: Suriname naar Guyana, Suriname naar Frans Guyana (vs) en naar Duivels Eiland
• Natuurbijdrage Kaieteur natuurreservaat
• Snackpakket te Kaieteur Falls
• Vertrekbelasting Guyana
• Internationale vlucht van Georgetown naar Paramaribo
• Alle genoemde activiteiten volgens het programma (allemaal afhankelijk van het weer, de waterstand, nationale feestdagen en raketlancering)

WAARSCHUWING FRANS GUYANA:
Het Space Center behoudt zich het recht voor om uw bezoek op elk moment te annuleren; alles dat te maken heeft met de lancering is gesloten aan de vooravond, de dag zelf en de dag na een lancering en op nationale feestdagen
Een geldig paspoort is vereist om aan dit bezoek te beginnen
Dit bezoek is niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 8 jaar
Op lanceerdagen is de kust van Kourou gesloten, dus er zijn geen excursies naar de Iles du Salut.

WAARSCHUWINGEN GUYANA:
Geldig paspoort (paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Suriname)
Gele koorts kaart of certificaat nodig
Controleer visumvergunning
Toeristenkaart of meervoudig visum bij terugkeer naar Suriname bij Zorg en Hoop
Bagage voorschriften: 30 lbs of 15 kg en een kleine handtas max. 5kg.
De vlucht naar Kaieteur Falls is met een 13-zits vliegtuig en vereist een minimum van 8 personen
De Kaieteur Falls-tour kan op elk moment worden geannuleerd vanwege slecht weer op locatie

Tarief per persoon op basis van 2 personen in 1 double room: € 3.448,50 (geen tourleider, alleen Engelssprekende lokale gids)

Single room toeslag: € 547,06

Kinderen ≤ 10 jaar: € 2.809,76 per kind

 • Hoed of pet
 • Goede wandelschoenen
 • Lange broek en langemouw hemd
 • Extra batterijen voor camera
 • Regenjas/poncho
 • Zonnebrandolie
 • Muggenmelk
 • Rugzakje
 • Toiletartikelen
 • Zwemkleding
 • Waterschoenen
 • Zaklantaarn
 • Waterdichte tas
 • Weekend tas voor de binnenlandse excursies
 • Paspoort

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag.
De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5%. (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219

IBAN: NL40INGB0797332219

BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)

Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card: