Surinaamse oude ambachten tour

Tijdens de oude ambachten tour van Orange Travel brengt u een bezoek aan de vlindertuin, een inheemse pottenbakker en Marron houtsnijders om kennis te maken met deze eeuwenoude ambachten. De laatste stop is op één van de populaire badplaatsen in het district Para, waar u lekker kunt zwemmen en relaxen.

Hoogtepunten/Activiteiten

 • Bezoek aan het Neotropical Butterfly park
 • Bezoek aan Inheemse pottenbakkers en Marron houtsnijders
 • Bezoek aan het vakantie oord “Cola Kreek”.

Wat maakt deze tour bijzonder

 • Het bewonderen van vakmaanschap
 • Prachtige flora en fauna
 • Weinig fysieke inspanning, veel cultuur
 • Geschikt voor kinderen
 • Geen malaria

Met Orange Travel vertrekt u per bus uit de stad voor de Oude Ambachten Tour, waarna wij rijden richting Lelydorp. Hier bezoekt u het Neotropical Butterfly park, de grootste vlinderboerderij in de regio, waar u alle stadia van een vlinderleven van dichtbij kunt bekijken.

Vervolgens nemen wij u mee om een van de eerste oude ambachten uit de geschiedenis van Suriname te ervaren. Orange Travel neemt u namelijk mee naar authentieke Marron houtsnijwerkers. Houtsnijwerken is een van de oudste vormen van kunst in Suriname. U ziet de houtsnijwerkers aan het werk met primitieve gereedschappen als simpele mesjes en gutsen, waarmee zij de prachtigste houten banken en sierpanelen vervaardigen.
Het volgende oude ambacht van Suriname vindt u bij de inheemsen. U brengt een bezoek aan de Indiaanse pottenbakkers die potten vervaardigen.

De Oude Ambachten tour van Orange Travel eindigt op Cola Kreek. Cola Kreek is een vakantie oord in het Savanne gebied van Suriname, niet ver van de internationale luchthaven. Zoals de naam al doet vermoeden is het water in de kreek zwart. U kunt hier lekker genieten van de flora en fauna vanuit de schaduw van de bomen die langs de kreek staan.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

TransportBus
Reistijd60 min.
Vertrektijd09.00 uur*
Terug in Paramaribo18.00 uur
Regulier vertrekDagelijks (met minimaal 4personen)
InclusiefTransport, gids, entreegelden, lunch, water, siroop en het gebruikmaken van een recreatietent op Colakreek
ExclusiefVrijwillige bijdrage aan de oude ambachten en andere dranken

* de vertrektijd is afhankelijk van de ophaalplek en kan verschillen van de aangegeven tijd. Houdt u er rekening mee dat een Uitloop van +/-15 minuten kan voorkomen.

De vertrektijden zoals aangegeven zijn vanuit Krasnapolsky Hotel (Domineestraat). Op uw voucher of invoice staat uw ophaalplek en vertrektijd. Vertrek en aankomst per vliegtuig is vanuit vliegveld Zorg en Hoop (lokaal vliegveld).

 • Hoed of pet
 • Goede wandelschoenen
 • Extra batterijen voor camera
 • Regenjas/poncho
 • Zonnebrandolie
 • Rugzakje
 • Kleingeld SRD

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekeningnummer: 6005013
IBAN: NL10INGB0006005013
BIC: INGBNL2A
Ten name van: ORANGE TRAVEL NV
Commewijnestraat 4
Paramaribo, Suriname

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card: