Jodensavanne boottocht

Jodensavanne boottocht

ALLEEN HIER: Joden Savanne in combinatie met een bezoek aan Overbridge river resort vanuit Paramaribo in 1 dag heen en terug in een speedboot met een superleuke gids.

Joden Savanna, de eerste Joodse nederzetting in Suriname, heeft naast een boeiende geschiedenis ook veel te bieden op het gebied van flora en fauna. Wij varen vanuit Paramaribo over de Surinamerivier richting Joden Savanna en komen onderweg langs enkele verlaten plantages en badplaatsen.

Hoogtepunten / Activiteiten

 • Boottocht over de Surinamerivier
 • Bezoek aan de Joden Savanna
 • Bezoek aan Domburg (alleen op de zondag)
 • Bezoek aan Overbridge

Wat maakt deze tour bijzonder

 • De enige dagtocht per boot naar Joden Savanna
 • Veel flora en fauna
 • Geschiedenis wordt goed afgewisseld met info over recente gebeurtenissen

Wij varen langs het historisch stadsgedeelte van Paramaribo, de Waterkant, de Centrale Markt, de Nieuwe Haven en iets verderop de Staatsolie raffinaderij. Onze eerste stop is Domburg (citrusplantage). Er is op Domburg, op de zondag, een gezellige kleine markt bij de aanmeersteiger, waar u fruit en andere Surinaamse lekkernijen kunt kopen. Hierna varen wij langs Laarwijk – ook een citrusplantage – en andere plantages zoals Waterland en Accaribo, Paranam (onze bauxiethaven), Groot Chatillion, Klaverblad enz., om tegen 12.00 uur aan te meren bij de badplaats Overbridge. We kunnen daar onze benen strekken, iets drinken en plaatsen meteen onze bestelling voor het middageten (warme maaltijd).

Na deze korte pauze varen wij langs enkele dorpen aan de Surinamerivier richting Joden Savanna. Joden Savanna is de eerste Joodse nederzetting in Suriname en dateert uit de 17de eeuw. De ruines van de synagoge zijn nog duidelijk te zien en een bezoek aan de nabij gelegen geneeskrachtige bron is beslist de moeite waard. Helaas kunnen wij u niet garanderen dat u na enkele slokjes bronwater er 20 jaar jonger uit zal zien!

Rond twee uur in de namiddag zijn wij terug op Overbridge, waar wij zullen lunchen. Na de lunch kunt u zwemmen en/of een wandeling maken langs het strand.

Aan het eind van de middag keren wij terug naar Paramaribo.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Boek hier uw reis en geniet van een prachtige boottocht over de Suriname rivier langs oude plantages naar de eerste Joodse nederzetting in Suriname te Joden Savanne. De meest complete reis, snel en gemakkelijk te boeken via de Orange Travel website. Al onze reizen (naast boot ook per bus mogelijk) naar de Joden Savanne zijn scherp geprijsd!

Transport Boot
Vertrektijd 09.00 uur*
Terug in Paramaribo 16.00 uur
Regulier vertrek Op verzoek
Inclusief Gids, boot, entree, lunch, water en siroop
Exclusief Overige dranken en snacks

 Op uw voucher of invoice staat uw ophaalplek en vertrektijd. Houdt u er rekening mee dat een uitloop van +/-15 minuten kan voorkomen.

 • Hoed of pet
 • Goede wandelschoenen
 • Extra batterijen voor camera
 • Regenjas/poncho
 • Leesmateriaal
 • Muggenmelk
 • Zonnebrandolie
 • Zwemkleding
 • Rugzakje
 • Kleingeld SRD
 • Waterdichte zak t.b.v. elektronica en waardepapieren

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219

IBAN: NL40INGB0797332219

BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)

Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card: