Peperpot Bustour Suriname

Peperpot bustour

PEPERPOT SURINAME OP Z’N BEST. Plantage Peperpot verkennen per busje in een kleine groep met een ervaren gids. Een dagtrip vol puur natuur, historisch erfgoed en een ontmoeting met locals.

Het natuurreservaat Peperpot is 1730 hectare groot en behoorde tot de meest bloeiende koffie- en cocoa plantage van Suriname. Tegenwoordig staat deze vroegere plantage, bekend om haar indrukwekkende flora en fauna. Vooral vogelliefhebbers moeten dit gezien hebben.

Hoogtepunten / Activiteiten

 • Een tour door het tropisch regenwoud
 • Lopen tussen de koffie- en cocoabomen
 • Een bezoek aan de oude koffie fabriek
 • Een bezoek aan een Javaanse tuinder

Wat maakt deze rondreis bijzonder

 • Aantrekkelijke prijs
 • Unieke ½ dag tour met enorme biodiversiteitervaring
 • Dichtbij de stad
 • Goede combinatie tussen natuur, geschiedenis en cultuur

Slechts na 30 minuten rijden van Paramaribo bereikt u het Natuurpark Peperpot. Geniet van een rit door het tropische regenwoud waar vlinders, libellen, apen, luiaards en reptielen enkele van de vele dieren zijn die je tegen kunt komen. Halverwege het natuurpad wandelt u langs de irrigatiekanalen om koffiebomen te bekijken, evenals de ‘kofimama’ (Erythrina glauca of schaduwaanbieders). Het pad leidt naar een historisch plantage dorp waar een rondleiding wordt gegeven door een oude koffiefabriek.

Vervolgens is er een ontmoeting met een typische Javaanse tuinder waar u bij hem thuis alles te weten komt over de authentieke manier van het gebruik van exotisch fruit en kruiden zoals mango’s, markoesas (passievrucht), laos, kersen, sterappel (stella), cassave (cassave of yuca), bananen, bacoven (groene bananen), katahar (jackfruit), citroengras, pandang, pommecythere (gouden appel), sinaasappels, kokosnoten, bamboe, bitawiwiri (bittergroen), dagoeblad (waterspinazie), lompong. Hierna keren we terug naar Paramaribo.

Boek nu uw reis en ervaar de prachtige flora en fauna op Peperpot. De meest complete trips, snel en gemakkelijk te boeken via de Orange Travel website. Al onze reizen naar Peperpot in combinatie met andere plantages in district Commewijne vertrekken reeds bij 2 personen en zijn scherp geprijsd!

Transport Bus
Reistijd 45 min.
Vertrektijd 07.30 uur*
Terug in Paramaribo 12.00 uur
Regulier vertrek Do/Za
Inclusief Transport, gids, entreegelden, water
Exclusief Lunch en andere dranken

* de vertrektijd is afhankelijk van de ophaalplek en kan verschillen van de aangegeven tijd. Houdt u er rekening mee dat een uitloop van +/-15 minuten kan voorkomen.
De vertrektijden zoals aangegeven zijn vanuit Krasnapolsky Hotel (Domineestraat). Op uw voucher of invoice staat uw ophaalplek en vertrektijd. Vertrek en aankomst per vliegtuig is vanuit vliegveld Zorg en Hoop (lokaal vliegveld).

 • • Hoed of pet
  • Goede wandelschoenen
  • Extra batterijen voor camera
  • Regenjas/poncho
  • Zonnebrandolie
  • Muggenmelk
  • Rugzakje
  • Kleingeld SRD

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219

IBAN: NL40INGB0797332219

BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)

Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card: