Kasikasima

DE MEEST AVONTUURLIJKE EXPEDITIE VAN SURINAME!
Deze prachtige expeditie per vliegtuig en boot tot de grens van Suriname en Brazilië, staat bekent om de enorme avontuur- en natuur beleving.

Een bezoek aan het Kasikasima gebergte diep in het binnenland van Suriname is vanwege de goede combinatie tussen avontuur, natuur en cultuur een absolute must. Na een vliegreis naar Palumue maakt u een avontuurlijke boot expiditie naar het afgelegen Kasikasima gebergte . U maakt kennis met de inheemse cultuur, helpt boten slepen over de stroom versnellingen, slaapt in een hangmat en als letterlijk hoogtepunt het adembenemend uitzicht over het Amazone regenwoud vanuit de top van de Kasikasima berg.

Hoogtepunten/Activiteiten

 • Boottochten langs Stroomversnellingen
 • Vliegen over het oerwoud
 • Indrukwekkende boswandeling
 • Stevige bergklimtocht de Kasikasima op
 • Bezoek aan inheems dorp met Trio-, Wajana- en Akurio stammen
 • Kennismaking met het inheems dorpsbestuur
 • Zwemmen in stroomversnellingen
 • Avontuurlijk verblijf in een basis hangmatten kamp

Wat maakt deze rondreis bijzonder

 • Enige goedgeregelde Avontuurlijke expeditie diep het binnenland in
 • Unieke Combinatie tussen (inheemse) Cultuur, bergklimtocht en stroomversnellingen
 • Kennismaking met de alleroudste bewoners van het Amazone woud
 • Relatief grote kans op het spotten van wilde dieren
 • Sereen natuurgebied

U vertrekt vanaf het lokale vliegveld Zorg en Hoop naar de airstrip bij het indianendorp Palumeu, op zo’n 75 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Onze medewerkers heten u welkom in het vakantieoord, op steenworp afstand van het dorp Palumeu, waar Trio en Wajana indianen wonen. Nadat u bent ingecheckt in uw logeerverblijf vertrekt u naar Palawa eiland voor een picknick lunch. U kunt hier ook heerlijk zwemmen in het koele rivierwater.

In de namiddag bezoekt u het indianendorp Palumeu. De alleroudste bewoners van het Amazone woud hebben in hun leefwijze en kunstnijverheid eeuwenoude tradities bewaard.

U zult al gauw de eco-uitgangspunten van ons oord herkennen. Onze medewerkers zijn deskundige Trio en Wajana indianen. Voor de sfeervolle verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en de maaltijden worden op een houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten. De frisse avonden maken airconditioning of een ventilator overbodig, maar u geniet wel van het comfort van een klamboe.

’s Avonds bereidt onze gids u voor op de expeditie. U krijgt tips over veiligheid, comfort en het respectvol gebruik van dit stuk ongerepte jungle.

Het groepsgevoel ontstaat meteen als u ziet hoe iedereen meehelpt met het inladen van de korjaal. Niets mag vergeten worden. Iedereen zal het moeten doen met wat wordt meegenomen. U leeft een paar dagen zonder de luxe die u waarschijnlijk gewend bent, in de eenvoud van de jungle, zonder telefoon of radiocontact met de rest van de wereld, als een ware ontdekkingsreiziger.

Een korjaal brengt u over de Tapanahony rivier en de Palumeu rivier naar het kamp Kamakabari. Deze boottocht duurt, afhankelijk van de waterstand, 3 tot 7 uur. In het kamp bereidt de meereizende kok een smakelijke lunch. Ondertussen richt u samen het hangmattenkamp in. De gids legt uit hoe u de hangmatten en de klamboes moet ophangen, hoe u comfortabel kunt slapen in een hangmat en hoe het geregeld is met de sanitaire voorzieningen in de jungle.

In de late namiddag, als de kok alweer bezig is met het avondeten, heeft u tijd om te zwemmen, uw rug te laten masseren door het water in de stroomversnelling (als de waterstand dit toelaat) of te vissen.

Na de eerste junglenacht en het ontbijt breekt u gezamenlijk het kamp weer af. Alles gaat mee in de boot op weg naar de volgende bestemming, het basiskamp Kasikasima aan de Sawaniboto waterval. De bootsmannen moeten hun korjaal door verschillende stroomversnellingen loodsen. Bij laag water zullen ze uw hulp vragen om de korjaal over ondiepe plekken heen te trekken.

Eén stroomversnelling is niet te bevaren: de Trombakasula. Hier wordt de boot uitgeladen. Alle spullen moeten te voet over een heuvel vervoerd worden. En daarbij geldt, vele handen maken licht werk. Als u een keer extra heen-en-weer loopt is dat meteen een goede voorbereiding op de tocht naar de Kasikasima. Stroomopwaarts ligt de korjaal klaar waarmee de bootslui u naar het basiskamp brengen. Daar komt u laat in de middag aan. Als de hangmatten weer hangen kunt u even lekker ontspannen. Na het avondeten vertelt de gids u meer over het hoogtepunt van deze expeditie: de klim naar één van de toppen van het Kasikasimagebergte.

Na een stevige jungletocht over verschillende kleine heuvels bereikt u de voet van het Kasikasimagebergte. Onderweg zal uw gids u op geluiden en voetsporen wijzen en u vertellen over de mythische kracht die inheemsen aan dit gebergte toekennen. Met een beetje geluk ziet u aan de voet van de berg het rotshaantje, een zeldzame oranje vogel. De tocht duurt heen en terug ongeveer 7 uur. Eén uur daarvan brengt u door op de top, met een schitterend uitzicht over het Amazonewoud vanaf het plateau. Bij helder weer kunt u de grens met Brazilië zien. Op het plateau gebruikt u de lunch, te midden van tropische rotsplanten.

Wie naar boven klimt moet ook weer terug, en de afdaling is minstens zo avontuurlijk. Als u dan terugkomt in het basiskamp is het tijd voor een welverdiende, ontspannende massage in het koele water van de stroomversnelling. De kok zorgt intussen voor een goede maaltijd. Later (als het weer het toelaat bij een kampvuur) is er heel wat te vertellen.

’s Ochtends vroeg vertrekt u voor een flinke boswandeling naar de Kodebaku watervallen. Onderweg vertelt uw gids u allerlei wetenswaardigheden over de flora en fauna van het tropisch regenwoud. Bij de Kodebaku watervallen kunt u genieten van het waterspektakel. Het verderop gelegen indianenkampje wordt ook bezocht indien de twee families die daar verblijven aanwezig zijn. Terug in het basiskamp staat een lunch klaar. Daarna heeft u tijd vrij voor uzelf. Misschien wilt u met de meereizende bootsmannen gaan vissen of gewoon stilletjes genieten van dit stukje ongerept Amazone regenwoud.

Na het avondeten maakt u een tocht over de rivier, om te genieten van de nachtelijke oerwoudgeluiden.

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen in alle stilte het ontwaken van het oerwoud ervaren.

Na het ontbijt kunt u deze dag verder naar eigen inzicht besteden. Als er meer liefhebbers zijn kunt u nog een boswandeling maken. U kunt ook gewoon heerlijk niks doen, een beetje zwemmen, oefenen in pijl en boog schieten, peddelen, of vissen.

Nadat het kamp is afgebroken begint u aan de terugreis naar Palumeu. Stroomafwaarts, dus sneller dan op de heenreis. U hebt opnieuw kans om dieren te zien, zoals brulapen in de boomtoppen, kaaimannen op een strandje langs de rivier, en misschien zelfs een reuzenotter.

De lunch wordt onderweg geserveerd. Als u dan in de namiddag voldaan terugkomt op het oord in Palumeu, zult u een gekoeld drankje kunnen waarderen als nooit tevoren. Na het avondeten neemt u afscheid van de kok en bootsmannen.

’s Ochtends geeft uw gids u een rondleiding door het dorp. Onderweg kunt u traditionele, handgemaakte souvenirs kopen. Na de lunch vliegt u terug naar Paramaribo.

Dag 1

Vlucht van Paramaribo naar Palumeu. ’s Middags, korjaaltocht naar Palawa eiland. Op de terugweg legt de boot aan bij het  indiaanse dorp Palumeu. Teruglopend naar uw logeerverblijf krijgt u een indruk van het dorpsleven. ’s Avonds krijgt u nadere instructies voor de tocht naar het Kasikasima gebergte.

Dag 2

De tocht per korjaal duurt, afhankelijk van de waterstand, 3 tot 7 uur. Onderweg is er een lunchpauze. Bij de Trombaka sula (stroomversnelling) moet u uitstappen en een stukje lopen. Voorbij de sula ligt de korjaal klaar waarmee de bootsman u naar het basiskamp brengt.

Daar komt u laat in de middag aan. De gids vertelt u hoe u het best kunt slapen in een hangmat. Na het avondmaal gaan de meeste gasten vroeg ´hangmatteren´ om fit te zijn voor de klimtocht van de volgende dag.

Dag 3

De loop- en klimtocht door de jungle naar één van de toppen van het Kasikasima gebergte is een unieke ervaring. De tocht duurt heen en terug ongeveer 7 uur. Eén uur daarvan brengt u door op de top, met een schitterend uitzicht over het Amazonewoud vanaf het plateau. ’s Middags loopt u terug naar het basiskamp voor het avondeten en gezellig napraten (als het weer meewerkt, bij een kampvuur).

Dag 4

De bootslui brengen u per korjaal terug naar Palumeu. Onderweg krijgt u een picknick aangeboden. Als de waterstand het toelaat kunt u stukken van het traject zelf pagaaien, op de traditionele manier, dus zonder buitenboordmotor. Tussen aankomst en avondeten heeft u nog een paar uurtjes voor uzelf.

Dag 5

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen in alle stilte het ontwaken van het oerwoud ervaren.

Na het ontbijt bezoekt u het indiaanse dorp Palumeu, begeleid door uw gids. U kunt er handgemaakte kunstnijverheid kopen, rechtstreeks van de bewoners. ’s Middags vliegt u terug naar Paramaribo.

De Kasikasima 5- en 8 daagse tour is de meest avontuurlijke expeditie in Suriname en is bijzonder omdat het gelegen is in het onbewoond gebied ten zuiden van Suriname. De meest complete reis, snel en gemakkelijk te boeken via de Orange Travel website. Al onze tours hebben een scherpe prijs (zie onze prijslijst).

Transport Vliegtuig
Reistijd 70 min.
Vertrektijd 09.30 uur < < 12.00 uur*
Vertrekplaats Vliegveld Zorg en Hoop
Terug in Paramaribo 15.30 uur
Regulier vertrek Ma/Vr
Inclusief

 

Transport, gids, accommodatie voor 4 of 7 nachten, alle maaltijden gedurende de tour, water, koffie, thee, siroop en lokale excursies
Exclusief Andere dranken, transport van en naar vliegveld Zorg & Hoop

 Op uw voucher of invoice staat uw ophaalplek en vertrektijd. Vertrek en aankomst per vliegtuig is vanuit vliegveld Zorg en Hoop (lokaal vliegveld). Houdt u er rekening mee dat een uitloop van +/-15 minuten kan voorkomen.

Middels het boeken van deze tour draagt u bij aan:

 • Gratis ziekenvervoer lokale bevolking
 • Gereduceerd tarief luchttransport voor de lokale bevolking
 • Financiele bijdrage dorpskas per tour
 • Toerisme educatie voor de lokale gemeenschappen
 • Gratis vervoer van donaties aan het dorp
 • Gratis vervoer leerkrachten Palumeu en transport van levensmiddelen uit PBM
 • Ondersteuning moestuin van de school Palumeu middels donatie en transport materiaal.
 • Logistieke steun voor gemeenschapsfaciliteiten te Palumeu
 • Stimuleren van landbouw en afname producten bij vrouwenvereniging Gran Rio .
 • Spreiding inkomen dmv inzet lokale dorpelingen, families bij de dorpswandeling en activiteiten met dorpelingen
 • Stimuleren behoud kunstnijverheid en tradities door het opnemen in het tourprogramma.
 • Inkoop zoveel als mogelijk van lokale producten voor de keuken ter spreiding van inkomen voor de lokale bevolking.
 • Het totaal beheer van de oorden te laten uitvoeren door de lokale bevolking ter stimulering en vergroting van kennis en eigen waarde.

 • 2 overhemden met langemouw
 • 2 lange broeken, t-shirts
 • Korte broeken
 • Sokken
 • Hoed of pet
 • Goede wandelschoenen met profiel
 • Slippers
 • Extra batterijen voor camera
 • Regenjas/poncho
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Muggenmelk
 • Malariaprofylaxe
 • Kleine rugzak voor de jungle tochten
 • Waterdichte zak t.b.v. elektronica en waardepapieren,
 • Zaklantaarn
 • Kleingeld SRD
 • Paspoort
 • Max. 10 kg bagage

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219

IBAN: NL40INGB0797332219

BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)

Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card:

Accommodatie beschrijving Kasikasima expeditie

Niveau van accommodatie: Heel basic (expeditie)

Het resort

Totale bezettingscapaciteit van het oord (Maximaal aantal gasten)

Bij hoge waterstant (regentijd) 8 personen maximum

Bij lage waterstand (drogetijd) 4 personen maximum

Aantal Lodges / kamers Expeditie huis Palumeu: 5 kamers

De lodges / kamers

Binnen oppervlakte van de lodge (L x B in m). onbekend
Maximale bezettingscapaciteit per lodge. Expeditie huis Palumeu:

– 2 kamers met 1 dubbel bed per kamer voor maximum 2 personen per kamer

– 3 kamers met 2 enkel bedden per kamer voor maximum 2 personen per kamer

Kasikasima kamp: 1 kamp voor 8 personen

Airconditioning Niet aanwezig
Ventilator Niet aanwezig
Warm water Niet aanwezig
Klerenkast Niet aanwezig
Kleren hangers Niet aanwezig
Baddoek Aanwezig
Klamboe Aanwezig
Balkon / Terras Niet aanwezig
Stroom voorziening 110V Niet aanwezig
Type stopcontact Niet aanwezig
Type Sanitaire (Centraal / per kamer of lodge) Centraal bad/toilet