Kabalebo

DE MEEST AVONTUURLIJKE & COMFORTABELE TOUR VAN SURINAME!
Kabalebo kenmerkt zich door: het spotten van vele dieren, kleine groepen, comfortabele lodges en professioneel & vriendelijk personeel. Vanaf een comfortabele jungle lodge, onderneemt u in kleine groepjes avontuurlijke excursies.

Kabalebo Nature Resort is het meest luxe oord in Suriname en is bijzonder omdat het gelegen is in het onbewoond gebied in het westen van Suriname. Een adembenemende vliegreis van 75 minuten brengt u naar het hart van het Amazone oerwoud. Op Kabalebo komt u in aanraking met een grote en unieke biodiversiteit die het gebied tot een waar paradijs maakt. Uw dagen zijn gevuld met avontuurlijke regenwoud trips en nachten van de kalme stilte van de natuur.

Hoogtepunten/Activiteiten

 • Boottochten langs stroomversnellingen
 • Adembenemende kayak tochten
 • Indrukwekkende boswandeling
 • Zwemmen in stroomversnellingen
 • Zwemmen in een prachtig zwembad
 • Verblijf in comfortabele cabanas (airconditioning is mogelijk tegen bijbetaling)
 • Avontuurlijke visexpedities*

*niet inbegrepen in het standaard programma

Wat maakt deze rondreis bijzonder

 • Verblijf in het meest comfortabele resort in West Suriname
 • Behoort tot de beste visgebieden (catch and release)
 • Relatief grote kans op het spotten van wilde dieren
 • Sereen en onaangetast natuur gebied
 • Goede combinatie tussen natuur en rust
 • Zwembad
 • Veel kayak mogelijkheden

Het concept van het Kabalebo Nature Resort is zo dat u keuze heeft uit verschillende type accommodatie en verschillende programma’s.

6 verschillende type accommodatie:

 1. Mainlodge
 2. Panorama suites
 3. River cabins
 4. Inspiration point
 5. Uncle Piet lodge*
 6. Bivak*

Dag Activiteiten

Voor uw dag activiteiten kunt u kiezen uit een aantal verschillende programma’s. De programma’s zijn hieronder beschreven, waarbij programma 1 (boswandeling en boottocht) altijd vast is op de aankomst dag en programma 9 (kajakken ) altijd vast is op de vertrekdag.

Voor de dagen daar tussenin kunt u ter plekke in overleg met de resort manager van Kabalebo en de overige gasten kiezen uit de overige 7 programma’s. U kiest 1 programma per dag. Het onderstaand is een voorbeeld van het eventuele programma.

U vertrekt vanuit onze lokale luchthaven Zorg & Hoop in Paramaribo naar Kabalebo, ongeveer 1 uur vliegen, naar het westen van Paramaribo. Het vliegveld is gelegen naast het ressort. Het verwelkomen en inchecken geschiedt door de leiding. Na de rondleiding kunt u genieten van de lunch. Vervolgens maakt u zich klaar voor een 1 ½ uur durende boswandeling. Een boswandeling naar de BWKW stroomversnellingen. Deze boswandeling is in combinatie met een boottocht in een korjaal. In de middag drijft u terug naar de Main Lodge, terwijl u geniet van de natuur, vogels en de bosgeluiden. In de avond wordt het diner opgediend, en kunt genieten van één van de heerlijke Surinaamse gerechten die de kokkin/kok voor u heeft bereid. Na het diner wordt het programma voor de volgende dag besproken en napraten, of op de ruime veranda genieten of in uw hangmat ontspannen.

Na uw ontbijt vertrekt u drijvend in alle stilte in een korjaal naar Kilo 3(drie). U gaat de Kilo 3 kreek in, waar u een mooie wandeltocht door het oerwoud zal maken naar de Kilo 3 stroomversnelling. Hier zult u lunchen en verpozen in de kreek. In de namiddag keert u terug naar de Main Lodge waar u kunt genieten in een hangmat, bij het zwembad of ontspannen op de pier langs de rivier. ’s Avonds geniet u van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Na uw ontbijt maakt u een bergwandeling door het oerwoud van ongeveer 6 ½ uur naar de 500 meter hoge Misty Mountain. Onderweg geeft de gids u informatie over de flora en fauna. Misschien hoort of ziet u Brulapen, Blauw- gele Ara’s, de bosvogel Screaming Piha (Lipaugus vociferans), kikkers en vlinders. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht op het maagdelijk tropisch regenwoud, het ressort en de mysterieuze bergen in het zuiden van Suriname. Uw lunch wordt aan de top van de Misty Mountain genuttigd. Op de terugweg doet u de Charlie vallen aan waar u kunt ontspannen. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Na uw ontbijt maakt u een bergwandeling door het oerwoud van ongeveer 4 uur naar de Charlie Falls aan de voet van de Misty Mountain. Onderweg geeft de gids u informatie over de flora en fauna. Bij de Charlie vallen aangekomen kunt u ontspannen en tevens genieten van uw lunch. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Na het ontbijt, vertrekt u voor een twee en een half uur durende wandeling vanaf de voet van de Misty Mountain naar het bivak kamp, waar wij even zullen ontspannen om daarna door te varen naar de Zandkreek. Deze vaartocht duurt ongeveer 45 min, en brengt u door een gebied met een andere vegetatie dan wat u tot nu toe hebt gezien. De lunch nuttigen we bij een prachtige stroomversnelling waar u lekker kan verpozen in het water. In de namiddag kajakken we terug naar de Main Lodge. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen. ’s Avonds geniet u van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Na het ontbijt, starten wij bij het neer gestort vliegtuig ( beech G18S ), waar de gids u de geschiedenis vertelt over de Beechcraft trail. De trail loopt over heuvel en rotsachtige gebied, en de lunch wordt genuttigd bij een klein kreekje, waarna u uw tocht vervolgd naar de Main lodge. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen. ’s Avonds geniet u van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Na uw ontbijt vertrekt u vanaf de voet van de Misty Mountain naar de Moi Moi waterval. Op de plek aangekomen start u met een educatieve boswandeling naar de Moi Moi waterval. De eerder opgedane kennis over het tropisch regenwoud wordt nu interessanter met onze gids. Voldaan van de wandeling kunt u verder genieten van Moi Moi. Uw lunch wordt bij de vallen genuttigd. In de namiddag vaart u terug naar de Main Lodge. Na het programma bent u vrij om te genieten 3

bij het zwembad, op het terras of op uw manier. ’s Avonds geniet u van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Na uw ontbijt vertrekt u met een korjaal naar de Was Wasie stroomversnellingen, dit is een 2 ½ durende boottrip. Onderweg kunt u lekker genieten van de natuur en dieren om u heen. Daar aangekomen kunt u zich verpozen in het water en uw lunch nuttigt u al daar. In de namiddag varen wij terug naar de Main Lodge met de mogelijkheid dieren te spotten. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen. ’s Avonds geniet u van het heerlijk en gezellig diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Op de laatste dag van uw verblijf start met een ontbijt. Daarna is de tijd voor een leuke attractie: KAJAKKEN. In een korjaal zal u stroom opwaarts bij Krong Soela worden afgezet. Daar stapt u over in een kajak en roeit u stroomafwaarts terug naar de Main Lodge. Al roeiend kunt u genieten en afscheid nemen van de geluiden, de geuren en alle schoonheid van de natuur om u heen. Na de lunch nemen we gepast afscheid van u en vliegt u terug naar Paramaribo.

 • Jungle Night Experience en Ocelot observatie:
  • Jungle night experience US$ 35.00 p/p.
  • Ocelot Observatie (zonder wandeling) US$ 10.00 p/p.
  • Jungle Night Experience en Ocelot Observatie: US$ 40.00 p/p.

  (De nacht tours met de gids starten rond 20.00 uur)

  Vissen per boot met een gids:

  • 4 uur vissen per persoon: US$ 80.00 Incl. werphengel van 13:30 u tot en met 17:30 u.
  • 8 uur vissen per persoon: US$ 160.00 Incl. werphengel van 09:00 u tot en met 17:00 u.

  Niet inbegrepen:

  • Onderlijn + Haak US$ 7.00 per set.
  • Spinner US$ 35.00 per stuk.

  OPMERKING: GELIEVE TIJDENS RESERVEREN, U ALVAST OP TE GEVEN VOOR DE EXTRA ACTIVITEITEN!

Kabalebo Nature Resort is het meest luxe oord in Suriname en is bijzonder, omdat het gelegen is in het onbewoond gebied in het westen van Suriname. De meest complete reis, snel en gemakkelijk te boeken via de Orange Travel website. Al onze tours hebben 100% vertrekgarantie en een scherpe prijs (zie onze prijslijst).

Transport Vliegtuig
Reistijd 60 min.
Vertrektijd 10.30 uur*
Vertrekplaats Vliegveld Zorg en Hoop
Terug in Paramaribo 14.00 uur
Regulier vertrek Op verzoek
Inclusief

 

Transport, gids, accommodatie voor 3 nachten, 3x ontbijt, 4x lunch, 3x avondmaaltijd, water, koffie, thee, sap en lokale activiteiten (de drankjes alleen inbegrepen tijdens de maaltijden)
Exclusief Vis trips, andere dranken en snacks, transport van en naar vliegveld Zorg & Hoop

 Op uw voucher of invoice staat uw ophaalplek en vertrektijd. Vertrek en aankomst per vliegtuig is vanuit vliegveld Zorg en Hoop (lokaal vliegveld). Houdt u er rekening mee dat een uitloop van +/-15 minuten kan voorkomen.

Middels het boeken van deze tour draagt u bij aan:

 • Verbeteren van de medische zorg en huisvesting van de lokale medewerkers en hun families
 • Toerisme educatie voor de lokale gemeenschappen
 • Instandhouding van de flora & fauna (toezien op het jaag- & stroopverbod)
 • De catch en Release fishing policy
 • Milieuvriendelijk watermanagement (rivierwater voor  keuken, sanitair en wasserette)
 • Milieuvriendelijke afvalverwerking (oa. Plastic flessen shredder)

 • Hoed of pet
 • Goede wandelschoenen
 • Lange broek en lange mouw hemd
 • Extra batterijen voor camera
 • Regenjas/poncho
 • Zonnebrandolie
 • Muggenmelk
 • Rugzakje
 • Toiletartikelen
 • Leesmateriaal
 • Zwemkleding
 • Waterschoenen
 • Zaklantaarn
 • Kleingeld SRD
 • Waterdichte tas
 • Paspoort
 • Max. 7kg bagage

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219

IBAN: NL40INGB0797332219

BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)

Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card:

Accommodatie beschrijving Kabalebo Nature Resort

Niveau van accommodatie: Heel comfortabel

Het resort

Totale bezettingscapaciteit van het oord (Maximaal aantal gasten)

48 pax

Aantal Lodges / kamers  21 kamers & 3 suites

De lodges / kamers

Binnen oppervlakte van de lodge (L x B in m).  3,5 m X 3,5 m
Maximale bezettingscapaciteit per lodge. Main Lodge: Dubbel kamers met 2 enkel bedden voor maximum 2 personen per kamer

Inspiration Point: Dubbel kamers met 2 twijffelaars voor maximum 2 personen per kamer

Panorama Suites: 2 queen bedden voor maximum 4 personen per kamer

River cabins: dubbel kamers met 2 enkel bedden voor maximum 2 personen per kamer

 

Airconditioning Main Lodge: keuze tussen kamers met airco of kamers met ventilator

Inspiration point: kamers met airco

Panorama suites: kamers met airco

River cabins: Airco

Ventilator zie boven
Warm water Aanwezig
Klerenkast Aanwezig
Kleren hangers Aanwezig
Baddoek Aanwezig
Klamboe Niet aanwezig
Balkon / Terras Aanwezig
Stroom voorziening 110V Aanwezig
Type stopcontact USA
Type Sanitaire (Centraal / per kamer of lodge) Elke kamer beschikt over eigen bad/toilet