Fietstour Peperpot & Nieuw Amsterdam

Fietstour Peperpot & Nieuw Amsterdam

GOED NIEUWS! Avontuurlijke fietstochten langs de meest historische plantages van Suriname. Een dagtrip vol: historie, cultuur en het erfgoed van Suriname. Bekijk hier de voordelige aanbieding!

Met de Commewijne fietstour gaat u hier door voormalig plantagegebied dat inmiddels is veranderd in dorpjes (lintbebouwing) op weg naar Nieuw Amsterdam. U brengt een bezoek aan het Fort dat strategisch gelegen is op de plaats waar de Commewijne rivier uitkomt in de Suriname rivier en waar ze samen naar de oceaan stromen. Het fort is in de 18e eeuw gebouwd om de plantages langs de Commewijne rivier te beschermen tegen piraten en andere indringers.

De Peperpot fietstour start in Paramaribo, van waaruit u met een tentboot over de Suriname rivier gaat naar Meerzorg. Hier begint de fietstocht naar plantage Peperpot. Het grootste deel van de Peperpot fietstour voert over zandwegen, maar het eerste stuk van de fietstocht gaat over de nieuwe weg die aangelegd is bij de komst van de brug over de Suriname rivier. Bij nadering van plantage Peperpot begint u de koffie- en Cacaobomen te zien. Peperpot is namelijk een oud koffie en cacao plantage die begin 19e eeuw is opgezet. Onder begeleiding van onze ervaren gids kunt u de oude plantage woningen, de koffiefabriek en de oude koffieloods uit 1808 kunt u bezichtigen. Vervolgens fietst u richting het natuurpark waar u de mogelijkheid heeft verschillende vogelsoorten, apen en hagedissen te kunnen spotten.

Vanuit het natuurpark fietst u richting Fort Nieuw Amsterdam waar u een rondleiding krijgt door het openlucht museum van het Fort. In dit openlucht museum maakt u kennis met de verschillende aspecten van de Surinaamse geschiedenis. Na een uitgebreid bezoek aan het openlucht museum brengt de gids u naar een lokaal eethuis voor een voortreffelijke lunch. Vervolgens fietst u op uw gemak weer terug richting Paramaribo.

Er bestaat ook een mogelijkheid om een fietstour te doen inclusief Marienburg en lunch op plantage Frederiksdorp. Deze fietstour vertrekt met een minimum van 6 personen. U kunt contact met ons maken voor de beschikbaarheid van deze trip.

Boek nu uw reis en ervaar het historisch erfgoed te Fort Nieuw Amsterdam en Peperpot. De meest complete, snel en gemakkelijk te boeken via de Orange Travel website. Al onze reizen naar Fort Nieuw Amsterdam in combinatie met plantages in district Commewijne vertrekken reeds bij 2 personen en zijn scherp geprijsd!

Transport Boot / fiets
Vertrektijd 08.00 uur*
Terug in Paramaribo 16.00 uur
Regulier vertrek Op verzoek
Inclusief Gids, fiets-huur, entree boot, entree, lunch, water en siroop
Exclusief Andere dranken

* de vertrektijd is afhankelijk van de ophaalplek en kan verschillen van de aangegeven tijd. Houdt u er rekening mee dat een uitloop van +/-15 minuten kan voorkomen.

• Hoed of pet
• Goede wandelschoenen
• Extra batterijen voor camera
• Regenjas/poncho
• Zonnebrandolie
• Muggenmelk
• Rugzakje
• Kleingeld SRD

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag.
De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5%. (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219

IBAN: NL40INGB0797332219

BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)

Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card: