Danpaati river lodge

BOEK HIER VOORDELIG DE MEEST VEELZIJDIGE TOURS NAAR DANPAATI RIVER LODGE.
EEN REIS VOL AVONTUUR, NATUUR, CULTUUR, HISTORIE EN EEN BIJZONDERE ONTMOETING MET DE MARRON BEVOLKING. KENMERKEND: CULTUUR BELEVING, BOSWANDELINGEN, VRIENDELIJK PERSONEEL & VELE BOOTTOCHTEN.

Bij de Danpaati River Lodge kunt u zichzelf onderdompelen in de ongerepte schoonheid van de wilde natuur, kennismaken met de Saramaccaanse cultuur, dit alles terwijl u met uw bezoek tegelijk een bijdrage levert aan de zorg voor de lokale bevolking. Danpaati River Lodge is er voor degene die een net even ‘anders dan anders’ vakantie zoekt vol met avontuur, spannende oerwoudtochten, dorpswandelingen en bijzondere ontmoetingen met de lokale marron bevolking.

Hoogtepunten/Activiteiten

 • Boottochten langs Stroomversnellingen
 • Indrukwekkende boswandeling
 • Spannende Kaaimannentocht
 • Indrukwekkende dorpswandeling
 • Zwemmen in stroomversnellingen
 • Lekker Surinaams eten
 • Verblijf in eenvoudige authentieke verblijfshutten.

Wat maakt deze rondreis bijzonder

 • Een goede mogelijkheid onder de lokalen marronbevolking te verblijven
 • Bijdrage leveren aan de ontwikkeling van 2 zorgprojecten in het gebied
 • Goede combinatie tussen natuur en cultuur (Marron Cultuur)

De 3 daagse tour naar de Danpaati River Lodge begint al vroeg in de ochtend wanneer u wordt opgehaald door een bus met airconditioning die u naar Atjoni zal brengen. Vanuit Paramaribo duurt het 3 uur (incl. sanitaire stops) voordat u arriveert op Atjoni. Daar staat een gemotoriseerde korjaal te wachten die u in ongeveer 2 ½* uurtjes naar Danpaati River Lodge brengt. Aangekomen op Danpaati heet de gastheer u van harte welkom en bespreekt, onder genot van een koel drankje, het programma voor de komende 3 dagen met u. Hierna kunt u genieten van een overheerlijke lokale lunch. Eén van de medewerkers begeleidt u daarna naar uw cabin, waar u de tijd krijgt om uit te pakken, op te frissen en uit te rusten. Als u uitgerust bent wordt er een rondleiding op het eiland verzorgd, die u ook zelf op eigen houtje kunt doen. In de late middag wordt u per gemotoriseerde korjaal gebracht naar een “natuurlijke jacuzzi” (sula’s genoemd) om te zwemmen en genieten (afhankelijk van de hoogte van de waterstand). Om 20:00 uur wordt het dinner geserveerd, bestaande uit een combinatie van lokale gerechten met westerse invloeden. Hierna kunt u op uw balkon of in de sfeervolle bar/lounge onder het genot van een drankje kennis maken met de fascinerende oerwoudgeluiden.

Na een heerlijk ontbijt is het tijd om het gebied rondom Danpaati te verkennen. Een ervaren gids neemt u mee voor een dorpswandeling in het dorpje Dan. Hier maakt u kennis met de unieke manier van leven van de lokale marron bevolking en hun traditionele gewoontes en gebruiken die hun voorouders meebrachten uit Afrika. Terug van de dorpswandeling heeft u na een overheerlijke lunch de tijd om te zwemmen, relaxen of additionele tours te boeken. In de avond na het dinner staat een spannend avontuur op het programma; de kaaimannentour. U kunt genieten (bij een onbewolkte avond) van een prachtige sterrenhemel en de stilte van de Amazone regenwoud, terwijl de bootsman met u op zoek gaat naar kaaimannen en nachtzwaluwen.

Op dag 3 staat er na het ontbijt een stevige boswandeling op het programma. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met traditionele en medicinale bomen en planten. Met een beetje geluk komt u een paar exotische dieren en insecten tegen. Rond 12:00 uur bent u terug op Danpaati waar een heerlijke lunch op u staat te wachten. Dan is het alweer tijd om afscheid te nemen van Danpaati. De bootsman brengt u per gemotoriseerde korjaal terug naar Atjoni, waar u verder reist per bus naar Paramaribo.

Dag 1 & 2
Bij de 4 daagse tour naar de Danpaati River Lodge is het dagprogramma van dag 1 en 2 hetzelfde als die van de 3 daagse tour.

Dag 3
Op dag 3 staat er na het ontbijt een stevige boswandeling op het programma. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met traditionele en medicinale bomen en planten en komt u met een beetje geluk een paar exotische dieren en insecten tegen. Rond 12:00 bent u terug op Danpaati waar een heerlijke lunch op u wacht. Later op de avond, na het diner, kunt u genieten van een speciaal cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen worden uitgevoerd. De gids zal de betekenis van deze dansen uitleggen.

(Let wel: de culturele dansavond wordt slechts aangeboden bij een minimum aantal van 8 gasten)

Dag 4
Heerlijk zwemmen, kajakken, genieten van de natuur of gewoon lekker uitrusten in een hangmat, kunt u allemaal doen op uw laatste dag op het eiland. Dat mag u helemaal zelf bepalen. U krijgt nog de gelegenheid om één van onze andere fantastische tours te boeken, voordat u na de lunch alweer afscheid moet nemen van Danpaati. De bootsman brengt u dan per gemotoriseerde korjaal terug naar Atjoni, waar u verder reist per bus naar Paramaribo.

* bij normale waterstand. In de drogetijd bij een lage waterstand, kan deze boottocht met een uur of meer uitlopen.

Danpaati River Lodge: goed georganiseerd, comfortabel verblijf en toch diep in het oerwoud van Suriname. Boek nu uw reis en laat u meenemen door onze ervaren gids naar authentieke Marron dorpen en mooie stroomversnellingen aan de Boven Suriname river. De meest complete reis, snel en gemakkelijk te boeken via de Orange Travel website. Al onze tours hebben 100% vertrekgarantie en een scherpe prijs (zie onze prijslijst).

Transport Bus/boot of vliegtuig
Reistijd 300 – 360 min. (bus/boot)**
Vertrektijd 06.30 uur* (per bus/boot)
Terug in Paramaribo 19.00 uur* (per bus/boot)
Regulier vertrek ma / wo / vrij
Inclusief

 

Transport**, gids, 3 nachten accommodatie**, 3x ontbijt, 4x lunch, 3x diner, water, koffie, thee, sap, boswandeling, dorpswandeling (de drankjes alleen inbegrepen tijdens de maaltijden)
Exclusief Andere dranken en optionele excursies en massage

 Vertrek tijd

* De vertrektijd zoals aangegeven is vanuit Hotel Torarica. Op uw voucher of invoice staat de ophaalplek en vertrektijd.  Houdt u er rekening mee dat een Uitloop van 15 minuten kan voorkomen.

**De reistijd per Bus/Boot varieert afhankelijk van de waterstand. Bij hoge waterstand (regentijd) kan de vaartijd korter zijn dan bij lage waterstand (droge tijd).

Dagprogramma 3-daagse tour

Dag 1
De 3 daagse tour naar de Danpaati River Lodge begint al vroeg in de ochtend wanneer u wordt opgehaald door een bus met airconditioning die u naar Atjoni zal brengen. Vanuit Paramaribo duurt het 3 uur (incl. sanitaire stops) voordat u arriveert op Atjoni. Daar staat een gemotoriseerde korjaal te wachten die u in ongeveer 2 ½* uurtjes naar Danpaati River Lodge brengt. Aangekomen op Danpaati heet de lodge manager u van harte welkom en bespreekt, onder genot van een koel drankje, het programma voor de komende 3 dagen met u. Hierna kunt u genieten van een overheerlijke lokale lunch. Eén van de medewerkers begeleidt u daarna naar uw cabin, waar u de tijd krijgt om uit te pakken, op te frissen en uit te rusten. Als u uitgerust bent kunt wordt er een rondleiding op het eiland verzorgt, die u ook zelf op eigen houtje kunt doen. In de late middag wordt u per gemotoriseerde korjaal gebracht naar een “natuurlijke jacuzzi” (Sula’s genoemd), om te zwemmen en genieten (afhankelijk van de hoogte van de waterstand). Om
20:00 uur wordt het diner geserveerd, bestaande uit een combinatie van lokale gerechten met westerse invloeden. Hierna kunt u op uw balkon of in de sfeervolle bar/lounge onder het genot van een drankje kennis maken met de fascinerende oerwoudgeluiden.

Dag 2
Na een heerlijk ontbijt is het tijd om het gebied rondom Danpaati te verkennen. Een ervaren gids neemt u mee voor een dorpswandeling in het dorpje Dan. Hier maakt u kennis met de unieke manier van leven van de lokale marron bevolking en hun traditionele gewoontes en gebruiken die hun voorouders meebrachten uit Afrika. Terug van de dorpswandeling heeft u na een overheerlijke lunch de tijd om te zwemmen, relaxen of additionele tours te boeken. In de avond na het diner staat een spannend avontuur op het programma, de Kaaimannentour. U kunt genieten (bij een onbewolkte avond) van een prachtige sterrenhemel en de stilte van de Amazone regenwoud, terwijl de bootsman met u op zoek gaat naar kaaimannen en nacht zwaluwen.

Dag 3
Op dag 3 staat er na het ontbijt een stevige boswandeling op het programma. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met traditionele en medicinale bomen en planten en komt u met een beetje geluk een paar exotische dieren en insecten tegen. Rond 12:00 uur bent u terug op Danpaati waar een heerlijke lunch op u staat te wachten. Dan is het alweer tijd om afscheid te nemen van Danpaati. De bootsman brengt u per gemotoriseerde korjaal terug naar Atjoni, waar u verder reist per bus naar Paramaribo.

Programma 4 daagse tour

Dag 1 & 2
Bij de 4 daagse tour naar de Danpaati River Lodge is het dagprogramma van dag 1 en 2 hetzelfde als die van de 3 daagse tour.

Dag 3
Op dag 3 staat er na het ontbijt een stevige boswandeling op het programma. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met traditionele en medicinale bomen en planten en komt u met een beetje geluk een paar exotische dieren en insecten tegen. Rond 12:00 bent u terug op Danpaati waar een heerlijke lunch op u wacht. Later op de avond, na het diner, kunt u genieten van een speciaal cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen worden uitgevoerd. De gids zal de betekenis van deze dansen uitleggen.
(Let wel: de culturele dansavond wordt slechts aangeboden bij een minimum aantal van 8 gasten)

Dag 4
Heerlijk zwemmen, kajakken, genieten van de natuur of gewoon lekker uitrusten in een hangmat, kunt u allemaal doen op uw laatste dag op het eiland. Dat mag u helemaal zelf bepalen. U krijgt nog de gelegenheid om één van onze andere fantastische tours te boeken, voordat u na de lunch alweer afscheid moet nemen van Danpaati. De bootsman brengt u dan per gemotoriseerde korjaal terug naar Atjoni, waar u verder reist per bus naar Paramaribo.

*bij normale waterstand. In de drogetijd bij een lage waterstand, kan deze boottocht met een uur of meer uitlopen.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Middels het boeken van deze tour draagt u bij aan:
  • Het leveren van Brandstof voor de dorps generator zodat kinderen ‘s avonds kunnen lezen
  • Multi mediatheek toegankelijk voor de dorpelingen
  • Begeleiding & verzorging door een groep van 5 personen voor de bibliotheek, huiswerk begeleiding, computer lessen en volwassen onderwijs
  • Het opereren van Crèches in 3 dorpen, zodat moeders kunnen werken
  • Ouderenzorg in 12 dorpen rondom de lodges.
  • Regelmatig uitwisselingsprojecten van kennis en vaardigheden tussen gasten en de mensen van het dorp

 • Hoed of pet
 • Goede wandelschoenen
 • Lange broek en langemouw hemd
 • Extra batterijen voor camera
 • Regenjas/poncho
 • Zonnebrandolie
 • Muggenmelk
 • Rugzakje
 • Hengelspullen
 • Hangmat
 • Toiletartikelen
 • Leesmateriaal
 • Zwemkleding
 • Droge kleren
 • Handdoek
 • Waterschoenen
 • Zaklantaarn
 • Kleingeld SRD
 • Waterdichte zak t.b.v. elektronica en waardepapieren
 • Paspoorten

Kamers

 • Basic
 • Opgetrokken uit hout
 • Prive cabana
 • Prive bad & toilet
 • Beperkte stroom voorziening 110V
 • Klamboe
 • Zwembad

Zwembad
Neem een verkoelende duik in het zwembad, lees een boek in uw ligstoel of doe even helemaal niets. Dat kan allemaal langs het zwembad bij Danpaati River Lodge.. Met uitzicht op de rivier is dit de ideale plek om even heerlijk tot rust te komen.
Yoga-dek
Speciaal voor de Yoga liefhebber hebben we een Yoga-Dek aangelegd u uw hart kunt ophalen met het prachtige uitzicht op de rivier. Hier kunt u yoga-oefeningen doen, onder begeleiding met een yoga-pakket of zonder begeleiding, onder het genot van de jungle geluiden. Natuurlijk is het dek ook ideaal voor romantische diners of om even heerlijk een boek te lezen op een van de ligbedden. Vanaf hier komt u, door middel van een trap makkelijk op het strand, vanaf waar u een verfrissende duik kunt nemen in het water.

Lounge-restaurant
Bij Danpaati River Lodge vindt u een lounge met een bar waar u even heerlijk kunt zitten onder het genot van een hapje of drankje. We hebben diverse alcoholische-en niet alcoholische dranken op de menukaart staan, mede als diverse lekkere snacks. In het restaurant, dat is gelegen naast de lodge worden de heerlijkste lokale gerechten geserveerd. In de droge tijd, wanneer het strand bij het Yoga-dek grotendeels droog ligt wordt het diner op het strand geserveerd. U dineert onder niets meer dan het licht van de sterren en de maan. Wij serveren heerlijk vers gezette koffie en het brood wordt elke dag vers gebakken in het dorpje Dan. We steken de fakkels en kaarsen aan en u waant zich zo in een sprookje….

Overige excursies en activiteiten

* Kano-varen
Saamaka Marronmuseum
* Traditioneel vissen of vissen met een werphengel
* Traditionele massages
* Verlenging met Jungle expeditie
* Yoga (op aanvraag)
* Zelfstandige boswandeling of Joggen over het verharde pad

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219

IBAN: NL40INGB0797332219

BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)

Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card:

Accommodatie beschrijving Danpaati River Lodge

Niveau van accommodatie: Comfortabel

Het resort

Totale bezettingscapaciteit van het oord (Maximaal aantal gasten)

 

52 personen

Aantal Lodges / kamers

 

 18 cabana’s

De lodges / kamers

Binnen oppervlakte van de lodge (L x B in m) 9,81 meter X 3,55 meter 
Maximale bezettingscapaciteit per lodge.

 

Double Standard cabin > 2 single bedden voor maximaal 2 personen

Triple Standard cabin > 1 double en 1 single bed voor maximaal 3 personen

Comfort cabin > 1 double en 1 single bed voor maximaal 3 personen

Deluxe cabin > 2 single en 1 double bed voor maximaal 4 personen

Airconditioning Niet aanwezig
Ventilator Niet aanwezig
Warm water Niet aanwezig
Klerenkast Aanwezig
Kleren hangers Aanwezig
Baddoek Aanwezig
Klamboe Aanwezig
Balkon / Terras Aanwezig
Stroom voorziening 110V Aanwezig, tussen 18.00-23.00u
Type stopcontact EU
Type Sanitaire (Centraal / per kamer of lodge) Eigen bad/toilet per lodge