Coesewijne kayak trip

BOEK HIER DE MEEST AVONTUURLIJKE KAYAK TOUR VAN SURINAME! Een reis vol avontuur en natuur op de Coesewijne rivier die bekend staat om: vele dieren, kleine groepen en professionele uitrusting.

Het Coesewijne Natuur Reservaat, iets ten noordwesten van Paramaribo is een bijzonder gebied, het is ook een totaal ander natuurgebied als de regenwoudgebieden die zuidelijker in het binnenland van Suriname liggen. In dit waterrijke gebied met vloedbossen, zwampen en savannes, gaan we op zoek naar de reuzenotters, zeekoeien, capibara’s, kaaimannen, apen en een grote hoeveelheid bijzondere vogels waaronder de tot de verbeelding sprekende apenarend (Harpij).

Diep in de Surinaamse jungle en compleet buiten het bereik van de moderne wereld, zult u tijdens deze avontuurlijke kayak tour zich fysiek inspannen maar tegelijkertijd mentaal compleet tot rust komen.

Hoogtepunten/Activiteiten

 • Prachtige flora en fauna
 • Goede combinatie tussen natuur en avontuur

Accomodatie

 • Primitief
 • Tent of hangmat
 • Klamboe
 • Geen sanitaire faciliteiten

Onze reis begint in Paramaribo waar we per jeep samen met de kano’s op een trailer naar het opstappunt langs de boven Coesewijne rivier gebracht worden.
Een reis per Jeep van 2,5 uur richting langs het vliegveld Zanderij en vervolgens door de Coesewijne. Eénmaal in de boot, banen we ons een weg over de smalle Boven Coesewijne rivier. Bij laag water zullen we regelmatig de boot uit moeten om deze langs obstakels en omgevallen bomen te slepen. We maken vandaag laat kamp en wat is er heerlijker dan te genieten van alle geluiden in het oerwoud onder het genot van een goede maaltijd in de wetenschap dat er in de verste verte geen mens te bekennen is. Alleen wij en de jungle.

Vandaag varen we verder de Coesewijne rivier af.We passeren Pakoeli- de plek waar vroegerde logeer huizen van STINASU waren. Onderweg stoppen we met grote regelmaat om van het bijzondere Coesewijne natuurreservaat te genieten. Hier zijn veel bijzondere vogels te zien zoals de Visarend, wevervogels, en verschillende papegaaien. Op een verlaten plek langs de rivier gaan we aan wal en maken de lunch klaar. Hierna beginnen we aan ons laatste traject en varen terug naar Pakoeli, waar de Jeep klaar staat. Aan het eind van de dag zullen we in Paramaribo aankomen.

Boek nu uw reis en ervaar het exotisch regenwoud van Suriname tijdens de Coesewijne kayak tour. De meest avontuurlijke reis, snel en gemakkelijk te boeken via de Orange Travel website. Al onze kayak reizen op de Coesewijne rivier, met of zonder overnachting, vertrekken al bij 4 personen en hebben een scherpe prijs!

Transport Bus / Kano
Reistijd 2,5 uur
Vertrektijd 08.00 uur*
Terug in Paramaribo 19.00 uur
Regulier vertrek Dagelijks (met minimum 4 personen)
Inclusief Transport, gids, overnachting in tent of hangmat, maaltijden, kano uitrusting en kampeeruitrusting, non alcoholische drankjes
Exclusief Andere dranken
* de vertrektijd is afhankelijk van de ophaalplek en kan verschillen van de aangegeven tijd. Houdt u er rekening mee dat een Uitloop van +/-15 minuten kan voorkomen.
 Op uw voucher of invoice staat uw ophaalplek en vertrektijd.

 • Extra batterijen voor camera
 • Dichte schoenen
 • Waterschoenen (verplicht)
 • Waterschoenen
 • Hengel gerei
 • Lange broek
 • Lange mouw hemd
 • Zaklantaarn
 • Rugtas
 • Waterdicht tasje voor electra en waardervolle papieren
 • Zwemkleding
 • Zonnebrand olie
 • Muggenmelk
 • Geld (voor overige drank, boottocht)

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219

IBAN: NL40INGB0797332219

BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)

Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card:

Accommodatie beschrijving Coesewijne Kayak tour

Niveau van accommodatie: Heel primitief, dit is een back to basic tour.

Het camp

Totale bezettingscapaciteit van het oord (Maximaal aantal gasten)

 

10 personen

Aantal Lodges / kamers

 

Er zijn geen lodges of kamers. Er wordt een hangmatten kamp gemaakt in de jungle d.m.v. dekzijlen.

De lodges / kamers

Binnen oppervlakte van de lodge (L x B in m).  geen
Maximale bezettingscapaciteit per lodge  1 persoon per hangmat
Airconditioning Niet aanwezig
Ventilator Niet aanwezig
Warm water Geen douches aanwezig
Klerenkast Niet aanwezig
Kleren hangers Niet aanwezig
Baddoek Niet aanwezig
Klamboe Aanwezig 
Balkon / Terras Niet aanwezig
Stroom voorziening 110V Niet aanwezig
Type stopcontact Niet aanwezig
Type Sanitaire (Centraal / per kamer of lodge) Het douchen geschied in de Coesewijn rivier en voor het sanitair wordt er een een gat achter een boom gegraven.