Brownsberg Afobaka Suriname

NIEUW! De Brownsberg/ Afobaka 2 daagse tour, de meest avontuurlijke jungle tour van Suriname, met 100% vertrek garantie! Een reis vol avontuur, natuur en verblijf in een comfortabel resort. Bekijk hier de voordelige aanbieding!

De leukste tour op en rondom Brownsberg, waar u binnen 2 dagen het beste van district Brokopondo te zien krijgt: de Brownsberg, de Stuwdam en het Afobaka Resort.

Brownsberg

Als onderdeel van deze tour brengt u een bezoek aan de Brownsberg, die bekend staat om z’n hoge biodiversiteit en avontuurlijke bospaden die leiden tot de lager gelegen idyllische watervallen.

Stuwdam

Afobaka is een dorp in het district Brokopondo dat tot ontwikkeling kwam toen de stuwdam in 1961 werd aangelegd. Het vormt tegenwoordig een belangrijke doorvoerhaven voor de marrons die in de dorpen langs het Brokopondo Stuwmeer wonen.

Afobaka Resort
Gelegen aan de linkeroever van de Suriname rivier, op steenworp afstand van het Brokopondo stuwmeer, staat dit prachtig oord. Op het heuvelachtige en bosrijke terrein staan 7 bijzondere vakantiehuisjes gebouwd van natuurlijke materialen en voorzien van alle gemakken, zonder het ‘bosgevoel’ te verliezen.

Hoogtepunten/Activiteiten

 • Tropisch regenwoud met een hoge biodiversiteit
 • Avontuurlijke jungle trails (goede fysieke conditie vereist)
 • Idyllische watervallen
 • Unieke en verbluffende uitzichtpunten over het gebergte en het stuwmeer
 • De Stuwdam van dichtbij
 • Kanotocht op het stuwmeer (facultatief/optioneel)
 • Dieren zoals 350 vogelsoorten, 8 aapsoorten, herten, konijnen, luiaards, bosvarkens, tapirs en kikkers

Wat maakt deze rondreis bijzonder

 • Enige twee-daagse tour naar de echte jungle van Suriname
 • Leuke & comfortabele vakantiehuisjes
 • Goede combinatie tussen natuur en actie

Na vertrek uit Paramaribo richting Brownsberg in het district Brokopondo, maakt u na ongeveer een uur rijden een stop in de open Savanna van Suriname. Tijdens deze break wordt u verwend met een lekker kopje koffie of thee en een broodje. Wij maken direct van de gelegenheid gebruik om u wat informatie te geven over de flora en fauna van de omgeving.

U vervolgt uw reis en bij aankomst op het plateau bovenaan de Brownsberg (± 500m), kunt u onder het genot van wat fruit en een verkoelend drankje het magnifieke uitzicht ervaren dat Brownsberg biedt op onder meer het Van Blommenstein Stuwmeer.

Hierna neemt onze ervaren gids u mee op een interessante boswandeling naar de lager gelegen idyllische watervallen. Menig deelnemer aan onze Brownsberg trip kiest ervoor om een welkome verkoeling te zoeken door onder de watervallen te gaan staan. Vervolgens gaat u bergopwaarts terug naar het plateau van de Brownsberg om te genieten van een warme lunch.
In de late middag vertrekt u richting Afobaka Resort, een Resort net naast de Stuwdam, waar u in een comfortabel vakantie huisje zult overnachten. In de avond volgt nog eerst het avondmaal waarna u kunt genieten van een prachtige sterrenhemel.

U wordt midden in de natuur wakker door het gebrul van de brulapen. Tussen 06.00 en 06.30 uur kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst. Na het ontbijt volgt een informatief uitstapje rondom de Stuwdam met leuke foto momenten. De rest van de ochtend kan worden ingevuld met een facultatieve boottocht** in een gemotoriseerde korjaal op het het Brokopondo stuwmeer, of met het uitgooien van uw hengel*** vanuit het strand om zo de fel begeerde Tukunari te vangen. Of door gewoon lekker te gaan zwemmen of relaxen op het strand. Iets voor de lunch vertrekt u richting Paranam waar u verwend wordt op een warme maaltijd. Hierna vervolgt de reis zich door naar Paramaribo waar u rond 15.00 uur aankomt.

*Het kan voorkomen dat het programma wordt omgewisseld. Dan gaat u op dag 1 naar Afobaka en op dag 2 bezoekt u de Brownsberg.

** Niet inbegrepen in de prijs: de avontuurlijke boottocht waar u een bezoek brengt aan 1 of meer eilanden op het Stuwmeer.

***Hengel spullen zelf meenemen

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Boek nu uw reis en ervaar het prachtige regenwoud van Suriname op de Brownsberg. De meest complete reis, snel en gemakkelijk te boeken via de Orange Travel website. Al onze reizen naar Brownsberg en Brownsberg in combinatie met jungle resort hebben 100% vertrekgarantie bij 2 personen en zijn scherp geprijsd!

Transport Bus
Reistijd 120 min.
Vertrektijd 06.50 uur*
Terug in Paramaribo 19.00 uur
Regulier vertrek Elke dinsdag & donderdag (minimaal 4 participanten)
Inclusief Bus transfer, gids, alle entree, 1 x ontbijt, non-alcoholische drank, 1 nacht accommodatie, lichte snack
Exclusief 1 x ontbijt; 2 x lunch; 1 x diner andere dranken en kayak- en motor boot tour

 * de vertrektijd is afhankelijk van de ophaalplek en kan verschillen van de aangegeven tijd. Houdt u er rekening mee dat een uitloop van +/-15 minuten kan voorkomen.

De vertrektijden zoals aangegeven zijn vanuit Krasnapolsky Hotel (Domineestraat). Op uw voucher of invoice staat uw ophaalplek en vertrektijd. 

Boek nu uw reis en ervaar het prachtige regenwoud op de Brownsberg. De meest complete reis, snel en gemakkelijk te boeken via de Orange Travel website. Al onze reizen naar Brownsberg en Brownsberg in combinatie met het comfortabele Afobaka Resort hebben 100% vertrekgarantie en zijn scherp geprijsd!

Het Brokopondostuwmeer heette oorspronkelijk het Prof. W.J. van Blommesteinmeer, vernoemd naar zijn ontwerper. Bij de realisatie ervan in 1965 moesten zo’n 5.000 Saramaccaanse bosnegers noodgedwongen verhuizen. Het stuwmeer geeft een aparte aanblik vanwege de dode boomtoppen die boven het water uitsteken.

 • Dichte schoenen
 • Fototoestel & goed opgelade batterijen
 • Hengel gerei
 • Lange broek
 • Lange mouw hemd
 • Anti muggenspul
 • Zwemkleding
 • Zonnebrand olie
 • Handdoek
 • Droge kleren
 • Rugtas
 • Weekend tas
 • Waterdichte zak
 • Geld (voor overige drank en optionele excursies)
 • Paspoort

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219
IBAN: NL40INGB0797332219
BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)
Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card:

Accommodatie beschrijving Afobaka Resort

Niveau van accommodatie:  Comfortabel

 

Het resort

Totale bezettingscapaciteit van het oord (Maximaal aantal gasten)

 

 48 personen

Aantal Lodges / kamers

 

6 huizen verdeeld in kamers

 

 

De lodges / kamers

Maximale bezettingscapaciteit per lodge.

 

In de huizen die Orange standard* gebruikt kunnen er maximaal 2 personen per kamer op een dubbelbed.
Airconditioning Aanwezig
Ventilator Niet aanwezig
Warm water Aanwezig
Klerenkast Niet aanwezig
Kleren hangers Niet aanwezig
Baddoek Aanwezig
Klamboe Niet aanwezig
Balkon / Terras Aanwezig
Stroom voorziening 110V Aanwezig
Type stopcontact EU
Type Sanitaire (Centraal / per kamer of lodge) Per lodge

*onder voorbehoud van beschikbaarheid van deze huizen of afwijkende kamer indeling.