Brokopondo Stuwmeer Vistour

Brokopondo Stuwmeer Vistour

Professioneel hengelen op het Stuwmeer van Suriname. Bekijk hier de dagtrip vol Avontuur.

Jaarlijkse worden er op het meer vis toernooien gehouden voor de professionele- en amateur vissers. Het stuwmeer is het habitat van de prachtige Tukunari en de bijtgrage Piranha. Ervaar met onze professionele gids de spanning van de zoektocht naar deze indrukwekkende vissen en ervaar de sensatie om deze vissen aan de haak te hebben. Bij de dagtrip beleeft u ook nog een indrukwekkende vaartocht over het meer tussen de boomstammen door.

Hoogtepunten / Activiteiten

 • Varen in een professionele sportvisboot (speedboot)
 • Boottocht op het Van Blommensteinmeer
 • Het vangen van de Tukunari/ peacock bass (chicla ocellaris) en Piranha (Serrasalmus rhombeus)

Wat maakt deze tour bijzonder

 • Goede combinatie tussen natuur en actie
 • Kleine groepen
 • Professional fishing gear
 • Professionele gids

 

 

Brokopondo stuwmeer

Het Brokopondo stuwmeer (voorheen Prof.dr. ir. W.J. van Blommensteinmeer genoemd) is een stuwmeer in Suriname gelegen in het Brokopondo-district met een oppervlakte van 135 duizend hectare, ongeveer zo groot als de provincie Utrecht. Het meer is ontstaan door de bouw van de Afobakadam in de Surinamerivier.

Dag programma

U wordt opgehaald binnen Paramaribo en vervolgens gereden met de trailer en de boot richting het Afobakka stuwdam. De professionele sportvisboot is comfortabel en voorzien van: 90PK buitenboordmotor, elektrische boegmotor, fishfinder, GPS en een zonnekap.
Onderweg van en naar het Stuwmeer rijden we over de Highway langs Paranam. Eventueel kan er gestopt worden voor een korte pauze. Eenmaal op de Afobakaweg passeren we diverse resorts en het dorp Brokopondo. In het dorp Afobaka zullen we gebruik maken van de trailerhelling. Tijdens deze vistrip varen wij vanaf de trailerhelling langs de stuwdam en over het meer. De dode, boven het water uitstekende, boomtoppen en het wijds uitzicht maken het stuwmeer tot een imponerende omgeving. Een avontuurlijk uurtje varen vanaf de trailerhelling, zullen we bij een eilanden groep beginnen met vissen.

Driftend op de elektrische motor zullen we vanaf de boot, met kunstaas, de Tukunari belagen. Eventueel kan er gericht vanuit de boot op Piranha’s gevist worden of gewoon vanaf een eiland. De lunch wordt aan boord of aan land genuttigd. Na de lunch (tegen 13.00) zal de aanvang van de terugreis beginnen. Met een uur varen zijn we weer bij de trailerhelling, vanaf waar de reis per auto wordt voortgezet richting Paramaribo. Omstreeks 17.00 arriveert u bij uw ophaal adres.

Houdt u er rekening mee dat de tour plaatsvindt in de buitenlucht en in een natuurlijke omgeving.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Boek nu uw visexpeditie en vang de grootste tucunari, koebi of piranha van Suriname. De visexpeditie met de meest professionele uitrusting, snel en makkelijk te boeken via de Orange Travel website. Al onze visexpedities hebben al 100% vertrekgarantie bij 1 persoon en zijn scherp geprijsd!

Transport Bus / Boot
Reistijd 180 minuten (Paramaribo – Stuwdam)
Vertrektijd 04.00 uur*
Terug in Paramaribo 17.00 uur < < 18.00 uur
Regulier vertrek Di / Do / Za / Zo
Inclusief Transport, gids, lunch, non alcoholische drankjes (water & siroop), hengels, reddingsvesten
Exclusief Andere dranken

* de vertrektijd is afhankelijk van de ophaalplek en kan verschillen van de aangegeven tijd. Houdt u er rekening mee dat een uitloop van +/-15 minuten kan voorkomen.

De Surinaamse wateren zijn rijk aan vis. Het aantal zoet- en brakwatervissen wordt geschat tussen de 300 en 350 soorten. Niet alle vissoorten worden gegeten. Sommige vissen hebben te veel graten. Gladde vissen zonder schubben worden door veel creolen liever niet gegeten. Zij geven de voorkeur aan bijvoorbeeld de pantserachtige kwikwi (meerval).

Roofvissen
Bekende roofvissen in Suriname zijn de anyumara en de piranha (piren). Deze vissen worden zeer gevreesd, maar vallen zelden mensen aan.

In het Van Blommestein-stuwmeer, een populaire hengel lokatie, wemelt het van de ‘piren’, maar de piranha’s worden door hengelaars uit de stad in het water teruggegooid: de beesten hebben weinig vlees en veel graten. De karperachtige anyumara is een geliefde voedselvis. Ook de gevlekte tukunari komt veel voor in het stuwmeer. Voor binnenlandbewoners is deze vis een gewaardeerd ‘lekkerbekje’.

Voedzaam zijn verder de pataka, een kleinere verwant van de anyumara, en de koebi, een zilverkleurige vis met een lengte van 35 cm. Snek’fisi zijn palingachtige vissen. Roggen (spari) kunnen pijnlijk slaan met hun stekelige zweepstaart. Bijzonder is de kutai (afgeleid van het Engelse cut eye) of vieroogvis. De koetai kenmerkt zich door zijn tweedelige ogen, waarmee hij tegelijkertijd zowel onder als boven water kan zien.

 • Extra batterijen voor camera
 • Goede wandelschoenen
 • Hoed of pet
 • Lange broek en lange mouw hemd
 • Muggenmelk
 • Regenjas / poncho
 • Zonnebrandolie
 • Rugzakje
 • Waterdichtezak voor electra + papier
 • Kleingeld SRD
 • Paspoort

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219
IBAN: NL40INGB0797332219
BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)
Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card: