Boottocht over de Commewijnerivier Suriname

ULTIME SURINAME TOUR: Per tentboot via de oude waterwegen de historische plantages in Commewijne bezoeken met als topattractie een bezoek aan de best gerestaureerde plantage “Frederiksdorp”. Bekijk hier de dagtrip vol historie, cultuur en natuur.

De topattractie van de Commewijnerivier is een historische plantage-boottocht met als hoogtepunt een bezoek aan de gerestaureerde plantage “Frederiksdorp”. Voorts bezoeken we de plantage “Rust en Werk” en het “Fort Nw. Amsterdam”. Hierna gaan wij op zoek naar de vriendelijke dolfijnen bij de samenvloeiing van de Suriname-en Commewijnerivier.

Hoogtepunten / Activiteiten

 • Boottocht over de Suriname- en Commewijnerivier
 • Dolfijnen Spotten
 • Bezoek aan de gerestaureerde plantage Frederiksdorp
 • Bezoek aan Fort Nieuw Amsterdam
 • Bezoek aan plantage Rust en Werk

Wat maakt deze tour bijzonder

 • De mogelijkheid om het verleden van Suriname te ervaren
 • Net als toen, de historische plantages te betreden via waterwegen
 • Goede combinatie van geschiedenis en cultuur
 • Geschikt voor kinderen

Wij varen vanuit Paramaribo over de Surinamerivier naar Nw Amsterdam, de hoofdplaats van het district Commewijne. Een wandeling door het historisch bestuurscentrum en het openlucht museum “Fort Nw Amsterdam”. Vervolgens varen wij naar de historische interessante plantages ” Rust en Werk” en “Frederiksdorp”, waar de mooiste, gerestaureerde plantagewoningen van Suriname staan.

In een compleet koloniale sfeer kunt u genieten van een overheerlijke lunch. Vervolgens maakt u een rondwandeling op de voorheen bloeiende koffieplantage. Hierna stapt u in de boot en gaat u opzoek naar de vriendelijke en speelse Surinaamse dolfijnen, ook wel profosu genoemd. U wordt ‘s middags weer afgezet op de plek vanwaar u vertrokken bent.

De volgorde van de activiteiten in het programma is afhankelijk van het getij. Als gevolg hiervan zijn wijzigingen in het programma voorbehouden.

COMMEWIJNE OP Z’N BEST. Boek nu uw reis en word deelgenoot van de bewogen geschiedenis van de plantages langs de Commewijnerivier in Suriname. De meest complete reis, snel en gemakkelijk te boeken via de Orange Travel website. Al onze reizen (met of zonder overnachting) naar de plantages in district Commewijne vertrekken reeds bij 2 personen en zijn scherp geprijsd!

Transport Boot
Vertrektijd 09.00 uur*
Terug in Paramaribo 15.00 uur
Regulier vertrek Op verzoek
Inclusief Gids, boot, entree, water en siroop
Exclusief Lunch & overige dranken
* de vertrektijd is afhankelijk van de ophaalplek en kan verschillen van de aangegeven tijd. Houdt u er rekening mee dat een Uitloop van +/-15 minuten kan voorkomen.
Op uw voucher of invoice staat uw ophaalplek en vertrektijd. 

 • Hoed of pet
 • Goede wandelschoenen
 • Extra batterijen voor camera
 • Regenjas/poncho
 • Zonnebrandolie
 • Rugzakje
 • Kleingeld SRD
 • Regenwaterdichte zak t.b.v elektronica en waardepapieren

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219
IBAN: NL40INGB0797332219
BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)
Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card: