Blanche Marie watervallen Suriname

BOEK HIER DE MEEST VEELZIJDIGE TOURS NAAR DE BLANCHE MARIE VALLEN. Prachtige expedities vol avontuur en natuur waar een van de grootste watervallen van Suriname centraal staan.

Deze 4 daagse tour naar de Blanche Marie watervallen in Suriname voert u per 4-wheel drive terrein auto/bus door een ongerept stukje regenwoud naar een van Surinames mooiste en grootste watervallen. Ook een bezoek aan het inheemse dorp Washabo, staat op het programma. De indrukwekkende Blanche Marie watervallen liggen op meer dan 300 km ten zuidwesten van Paramaribo. Het is een van de grootste watervallen van Suriname met een enorme waterverplaatsing. De imposante waterval strekt zich uit over meer dan 120 meters en ligt in hoogbos, het mooiste soort tropisch regenwoud. Op deze tour naar de Blanche Marie watervallen zijn alle ingrediënten van het amazoneregenwoud te vinden, waaronder de 8 Surinaamse apensoorten en meer dan 200 vogelsoorten.

Hoogtepunten/Activiteiten

 • Avontuurlijke jungle safari
 • Bezoek aan indianendorpen
 • Dieren zoals 200 vogelsoorten, 8 aapsoorten, herten, konijnen, luipaarden, bosvarkens, tapirs, kikkers en nog veel meer
 • Bezoek aan Apoera, Klein Kwamala en Washabo
 • Vaartocht opzoek naar de reuzenotters

Wat maakt deze rondreis bijzonder

 • Een van de weinige auto excursies naar West Suriname
 • Een van Suriname’s meest indrukwekkende stroomversnellingen
 • Sereen en onaangetast natuur gebied
 • Relatief grote kans op het spotten van wilde dieren
 • Goede combinatie tussen Natuur, Actie en inheemse Cultuur

Vanuit Paramaribo vertrekt u richting de J. Pengel Internationale Luchthaven, onderweg wordt gestopt indien gewenst voor het maken van foto’s en het nuttigen van broodjes en drankjes. Tijdens de tocht bestaat de kans dat u verschillende exotische dieren ziet zoals: apen, luiaards, herten, schildpadden, varanen en verschillende vogelsoorten: papagaaien, ara’s, trompetvogels, powisies (de vogel waarmee men vroeger goud smokkelde), etc.

Na de Internationale Luchthaven passeren we een aantal indianendorpen en vervolgen onze weg naar Witagron, een marrondorp, waar we een stop maken voor een bezoek gekoppeld aan een lunchpauze. Na deze stop beginnen we aan het tweede traject dat ons voert over verschillende kreken en bruggen dwars door het oerwoud naar Apoera (inheems dorp aan de westgrens met Guyana). Hier zullen we overnachten.

Na het ontbijt bezoekt u de spoorlijn van “Ergens naar Nergens”. Deze spoorlijn is indertijd aangelegd om de bauxietreserves in het Bakhuys gebied te ontginnen.

Gedurende dit bezoek zal de gids u uitgebreid het verhaal achter deze spoorlijn uit de doeken doen. Vervolgens gaan we op bezoek bij de indianen in het dorp klein Kwamala. Hier kunt u een dorpswandeling maken en kennis maken met de cultuur van twee inheemse stammen; de Arowakken en de Trio’s.

Zij maken bijzondere souvenirs die gekocht kunnen worden. ln de middag maken wij een vaartocht over de Kaburi kreek, bekend om de mooie natuur en de reuzenotters die hier regelmatig gespot worden en keren wij genietend van al het natuurschoon terug naar Apoera. ’s Avonds na de avondmaaltijd is er tijd voor een gezellig samenzijn.

Na het ontbijt vertrekken we naar de Blanche Marie watervallen. Onderweg wordt er een uiteenzetting gegeven over de flora en fauna en kunt u de snelle stroomversnellingen van de rivier aanschouwen. Bij de vallen kunt u op sommige plaatsen eronder zitten en genieten van het naar beneden vallende bronwater en u verbazen, net zoals zoveel toeristen voor u, waar al dat water toch vandaan komt. Ook zijn er verschillende natuurlijke jacuzzi’s voor een overheerlijke massage. Rond 1 uur is het tijd voor een lunch. De middag brengen we door bij de Massage vallen waar ook gelegenheid is om te.vissen op de krachtige roofvis, de Anjoemara. De avond wordt doorgebracht op Blanche Marie.

Na het ontbijt vertrekken wij wederom naar Paramaribo, waar we in de late namiddag terug zijn in Paramaribo.

Transport: 7 – 9 uur **
Vertrek: 08:00 uur ***
Aankomst 19:00 uur ***
Schema Op verzoek (met minimaal 3 personen)
Inclusief: Transport, gids, accommodatie voor 3 nachten, 3 keer ontbijt, 4 keer lunch, 3 keer diner, water, koffie, thee, siroop en lokale excursies (drinken alleen gedurende de maaltijden)
Exclusief: Overige dranken

** De reistijd is afhankelijk van de conditie van het wegdek.

*** De vertrektijd is afhankelijk van het ophaaladres en varieert daarom per plaats. Bekijk alstublieft uw voucher of factuur voor de exacte vertrektijd en vertreklocatie. Een verschil van 15 minuten wordt als normaal beschouwd.  

Middels het boeken van deze tour draagt u bij aan:

• In stand houden van de flora & fauna (toezien op het jaag- & stroopverbod)

 • Dichte schoenen
 • Hengel gerei
 • Lange broek
 • Lange mouw hemd
 • Zwemkleding
 • Zonnebrand olie
 • Geld (voor overige drank, boottocht)

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219
IBAN: NL40INGB0797332219
BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)
Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card:

Accommodatie beschrijving Apoera Guesthouse

Niveau van accommodatie: Heel basic

Tijdens de 4 daagse trip naar Apoera / Blanche Marie vinden de overnachting plaats bij 2 verschillende guesthouses onder beheer van locale bewoners. De keuze van Guesthouses is afhankelijk van de beschikbaarheid.

De laatste avond van deze tour wordt doorgebracht op Blanche Marie. Het niveau van accommodatie te Blanche Marie is heel basic.

 

Het resort

Guestouse Apoera

Blanche Marie

Totale bezettingscapaciteit van het oord (Maximaal aantal personen)

 

Guesthouse 1: 16 personen

Guesthouse 2:  16 personen

 

Aantal Lodges / kamers

 

Guesthouse 1: 4 kamers

Guesthouse 2: 4 kamers

 
De lodges / kamers  

 

Binnen oppervlakte van de lodge (L x B in m).

 

3,5m X 3,5m  
Maximale bezettingscapaciteit per lodge.

 

Guesthouse 1: 4 kamers met 2 stappel bedden per kamer voor maximaal 4 personen per kamer

Guesthouse 2:  4 kamers met 2 stappel bedden per kamer voor maximaal 4 personen per kamer

 
Airconditioning Niet aanwezig Niet aanwezig
Ventilator Niet aanwezig Niet aanwezig
Warm water Niet aanwezig Niet aanwezig
Klerenkast Niet aanwezig Niet aanwezig
Kleren hangers Niet aanwezig Niet aanwezig
Baddoek Niet aanwezig Niet aanwezig
Klamboe Niet aanwezig Niet aanwezig
Balkon / Terras Niet aanwezig Niet aanwezig
Stroom voorziening 110V Aanwezig Beperkt aanwezig. Alleentussen 19.00u – 23.00u
Type stopcontact  
Type Sanitaire (Centraal / per kamer of lodge) Centraal bad/toilet Centraal bad/toilet