Bergendal Suriname trips

Bekijk & boek hier het meest comfortabele oord in het marron gebied. Een meerdaagse trip in Suriname vol avontuur, historie en cultuur op deze website te boeken voor de scherpste prijs.

Gelegen aan de oever van de Suriname rivier, temidden van een prachtig tropisch landschap, biedt Bergendal Eco & Cultural River Resort haar gasten ontelbare mogelijkheden op het gebied van ontspanning, avontuur en luxueuze verwennerij. Natuur, cultuur en historie maken deel uit van elke activiteit en elk avontuur in en rondom het Bergendal Eco & Cultural River Resort, en bezielen dan ook elke gast van bijzondere waardering en groot respect voor het waardevol erfgoed van het gebied.

Hoogtepunten/Activiteiten

 • Secundair tropisch regenwoud
 • De meest comfortabele Cabana’s
 • Jungle hiking
 • Kayak trip *
 • Boottochten*
 • Kabelbaan*
 • Hengeltje uitgooien**
 • Zwemmen in een ‘infinity edge’ zwembad

tegen bijbetaling
**het best is om uw eigen hengelgerei mee te nemen

Wat maakt deze tour bijzonder

 • Korte afstand t.o.v. Paramaribo
 • Weinig fysieke inspanning
 • Geschikt voor kinderen
 • Geschikt voor gasten minder goed ter been
 • Mogelijkheid om het verblijf rustig of juist actief in te delen

Na vertrek uit de stad richting district Brokopondo, komen we na ongeveer anderhalf uur rijden aan op het Bergendal Eco & Cultural River Resort.

Direct na aankomst volgt de lunch, waarna u kunt in checken in uw Cabana. Gasten die minder goed ter been zijn of niet op het complex willen lopen, kunnen gebruik maken van de shuttle.
Uw comfortabele Cabana kan gedurende de rest van de 2 dagen als uitvalsbasis fungeren, van waaruit u activiteiten onderneemt op zowel het resort als op het Adventure Center.
Tijdens het ontbijt, de lunch en het diner kunt u naar het restaurant gaan om te genieten van een heerlijke maaltijd.
Op de laatste dag (voor een 2-daagse tour, dus op de tweede dag) kunt u om 11.00u uit checken om vervolgens net voor de lunch te vertrekken richting Paramaribo.

Bergendal Eco & Cultural River Resort: comfortabel verblijf in het oerwoud dichtbij Paramaribo. Onderneem van hieruit avontuurlijke trips in de omgeving. De meest complete reis, snel en gemakkelijk te boeken via de Orange Travel website. Al onze tours hebben 100% vertrek garantie en zijn scherp geprijsd!

Transport Bus
Reistijd 75 min.
Vertrektijd 10.00 uur
Terug in Paramaribo 15.00 uur
Plaats van vertrek Lobby Hotel Krasnapolsky (Domineestraat 39)
Regulier vertrek Dagelijks
Inclusief bij “All in” pakket

 

Lodge, transport, 1x lunch buffet, 1x diner buffet, 1x ontbijt buffet, water, stroop/limonade, thee en koffie (de drankjes alleen inbegrepen tijdens de maaltijden)
Inclusief bij “Lodge only” pakket Lodge + transport

 Vertrek tijd

* de vertrektijd is afhankelijk van de ophaalplek en kan verschillen van aangegeven tijd. Houdt u er rekening mee dat een Uitloop van 15 minuten kan voorkomen.

De vertrektijden zoals aangegeven zijn vanuit Krasnapolsky Hotel (in de binnenstad). Op uw voucher of invoice staat uw ophaalplek en vertrektijd. Vertrek en aankomst per vliegtuig is vanuit vliegveld Zorg en Hoop (lokaal vliegveld).

Middels het boeken van deze tour draagt u bij aan:

 • ¾ van de 70 personeelsleden bestaat uit lokale bevolking uit de omliggende Marron dorpen. Dat zijn ruim 50 permanente arbeidsplaatsen voor lokale Marron gemeenschap.
 • Bergendal is voor 50% partner in een door haar opgezette school voor drop-outs te Brownsweg, waarbij jongeren in 3 tot 6 maanden vaardigheden in de techniek of in de horeca aanleren. Men kan uitstromen als hulplasser, hulptimmerman, keukenhulp, all round horeca medewerker.
 • Stimulering van de productie van souvenirs van de lokale gemeenschap tbv de souvenirshop
 • Lokale micro economie steunen door alles lokaal in te kopen bij (van watertransport tot fruit)
 •  Het doneren aan de dorpskas bij elke dorpswandeling in de naburige Marrondorpen
 • Behoud van het erfgoed van plantage Bergendal (mini museum met eeuwenoude gebruiksvoorwerpen en gereedschappen van slaven, maar ook  middels het onderhouden van slavenhuizen, graven van slaven, graven van plantage-eigenaars).
 • Actief bezig met het behoud van het cultureel erfgoed door het incorporeren van de Marron cultuur in activiteiten zoals dans, kook -en taal workshops.
 • Stimuleren van cultuurbehoud dmv ondersteuning en inhuren van culturele muziek- en dansgroepen
 • Jaarlijks opendagen voor scholen uit de omliggende dorpen om de kinderen met de mogelijkheden binnen toerisme kennis te laten maken.

 • Hoed of pet
 • Goede wandelschoenen
 • Lange broek en langemouw hemd
 • Extra batterijen voor camera
 • Regenjas/poncho
 • Zwemkleding
 • Droge kleren
 • Zonnebrandolie
 • Muggenmelk
 • Rugzakje
 • Kleingeld SRD
 • Leesmateriaal
 • Zaklantaarn
 • Kopie Paspoort

Op Bergendal Eco & Cultural River Resort bestaat er een keuze van 2 overnachtings pakketten waaruit er gekozen kan worden.

Deze pakketten zijn:

 • Het “All in” pakket
 • Het “Lodge only” pakket

Het Bergendal Eco & Cultural River Resort beschikt over 45 authentieke doch stijlvolle lodges, waarin elke gast in exceptioneel comfort heerlijk tot rust kan komen na de hele dag genoten te hebben van alles dat Bergendal te bieden heeft.

Gasten zullen aangenaam verrast zijn door de oprechte tropische charme, de unieke architectuur en de prettig ogende balans tussen natuurlijke materialen en moderne elementen.
Mooie laagbouw lodges bieden uitgestrekte uitzichten over het tropische landschap en de Suriname rivier, terwijl de indrukwekkende hooggelegen lodges gepositioneerd tegen de berghelling, een adembenemend uitzicht bieden op het rijke bladerdak en de tropische omgeving. Er kan een keus gemaakt worden tussen de volgende type lodges:
Riverfront View Lodges
Forest View Lodges
Panorama Lodges

Alle lodges zijn voorzien van airconditioning, moderne bad -en toilet faciliteiten met heet en koud water, smaakvol ingerichte slaapkamers, comfortabele zitplaatsen en een ruim open terras met spectaculaire uitzicht.

Voor gasten die geïnteresseerd zijn in een gezellige dag vol boeiende activiteiten in een inspirerende, natuurrijke omgeving bieden wij het Bergendal Adventure Center.

Van adrenaline verhogende activiteiten zoals de spannende canopy kabelbaan belevenis tot vogelobservatie en kajak excursies. Het Bergendal Adventure Center is gegarandeerd een onvergetelijk avontuur voor bezoekers jong en oud.

Restaurant
Met haar gevarieerde menukaart en tropische ambiance zal ons restaurant het genot tijdens uw verblijf aanzienlijk verhogen. Tevens zal het u in staat stellen kennis te maken met de culturele variëteit van het land en het gebied op een andere, tongstrelende manier.

Ons restaurant biedt een panoramisch uitzicht over de Suriname rivier.

Bar & Lounge
Als opvallend artistiek middenpunt in de reeks van onderling op elkaar aansluitende resort faciliteiten staat
onze bar. Deze “Piranha” bar voorziet in een grote variëteit aan alcoholische drankjes, cocktails en verschillende heerlijke wijnsoorten .

Chill-out Lounge
De Chill-out Lounge is een,met ruw hout gebouwde pier, en vormt de ideale plek voor gasten om te genieten van een heerlijke bries, een lekker drankje en uitzicht over de rivier.

Zwembad
Ons prachtige ‘infinity edge’ zwembad en omliggend terras, voorzien van ontspannend zon- en water geïnspireerd genot voor gasten jong en oud.
Ons zwembad, ideaal gepositioneerd langs de oever van de Suriname Rivier, heeft een tropisch Caribische ambiance en een spectaculair water uitzicht welke vanuit het blauwe water van het zwembad naadloos lijkt over te gaan in de zacht deinende uitgestrektheid van het rivieroppervlak.

Kinderen
Naast het zwembad kunnen kinderen zich vermaken op de aanwezige speeltoestellen.

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219
IBAN: NL40INGB0797332219
BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)
Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card:

Accommodatie beschrijving Bergendal Resort

Niveau van accommodatie: Heel comfortabel

Het resort

Totale bezettingscapaciteit van het oord (Maximaal aantal gasten)

 

102 

Aantal Lodges / kamers

 

                             44 lodges

De lodges / kamers

Binnen oppervlakte van de lodge (L x B in m).

 

 
Maximale bezettingscapaciteit per lodge

 

A- Lodge: 1 x Queensize bedden: max 4 personen

B-lodge: 1x Queensize bed: max 2 personen

C-lodge: 1x Queensize bed: max 2 personen

Airconditioning Aanwezig
Ventilator Niet aanwezig
Warm water Aanwezig
Klerenkast Aanwezig
Kleren hangers Aanwezig
Baddoek Aanwezig (alleen voor gebruik in de lodge)
Klamboe Aanwezig
Balkon / Terras Aanwezig
Stroom voorziening 110V Aanwezig
Type stopcontact EU
Type Sanitaire (Centraal / per kamer of lodge) Eigen bad/toilet per lodge