Awarradam

HET MEEST COMPLETE 4-DAAGSE & 5-DAAGSE PROGRAMMA VAN AWARRADAM JUNGLE LODGE IN SURINAME. HIER TE BOEKEN. EEN REIS VOL AVONTUUR, NATUUR, CULTUUR, HISTORIE EN EEN BIJZONDERE ONTMOETING MET DE MARRON BEVOLKING. KENMERKEND: KLEINE GROEPEN, ERVAREN GIDSEN & VELE BOOTTOCHTEN

Tijdens uw vakantie in Suriname mag een trip naar Awarradam niet ontbreken. Awarradam is gelegen in het prachtige binnenland van Suriname. Deze reis in Suriname brengt u naar het Gran Rio gebied, waar u de Marronleefgemeenschap leert kennen en ontspanning vindt in de natuurlijke en waterrijke omgeving van Awarradam. U verblijft in de eenvoudig opgezette lodges in traditioneel Saramaccaanse stijl en krijgt op deze manier inzicht in het leven van deze bijzondere bewoners van het binnenland.

Hoogtepunten/Activiteiten

 • Boottochten langs stroomversnellingen
 • Vliegen over het oerwoud
 • Indrukwekkende boswandeling
 • Bezoek aan Marrondorpen
 • Zwemmen in stroomversnellingen
 • Lekker Surinaams eten bereid op een houtvuurtje
 • Verblijf in traditionele en authentieke cabanas

Wat maakt deze rondreis bijzonder

 • Verblijf in traditionele en authentieke cabanas
 • Sereen natuurgebied
 • Goede combinatie tussen natuur en cultuur (Marron cultuur)
 • Gezellige bar

U vertrekt vanaf het lokale vliegveld Zorg & Hoop in Paramaribo naar de airstrip van Kajana, op ongeveer 55 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Na aankomst brengen de medewerkers van de lodge u naar de korjaal die u over de Gran Rio verder zal vervoeren naar uw vakantiebestemming. Het is 30 minuten varen naar het vakantieoord Awarradam, een eiland aan de voet van de Awarradam stroomversnelling. Na “incheck” en kennismaking met het personeel, kunt u genieten van een lunch. In de middaguren kunt u het oord verkennen en heerlijk verpozen in de stroomversnelling.

U zult al gauw de eco uitgangspunten van het oord herkennen. De medewerkers ter plaatse zijn vriendelijke Marrons van de Saramaccaanse stam en uw jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl. De frisse avonden maken airconditioning of een ventilator overbodig maar u geniet wel van het comfort van een klamboe. Voor de sfeervolle verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en de maaltijden worden op houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten. In de middag bezoeken wij de prachtige stroomversnelling “Peti” gelegen op enkele minuten varen van het oord. U kunt aldaar genieten van een heerlijke watermassage en met de zwemvesten aan terugdrijven naar het oord of terug peddelen met de kano. De eerste avond krijgt u meer informatie over dit uniek gebied waarin Marrons hun oude West Afrikaanse tradities hebben weten te behouden.

In de vroege ochtend schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot waar u in alle stilte het ontwaken van het oerwoud kunt ervaren.

Na het ontbijt maakt u een leerzame en avontuurlijke ‘jungle walk’. Terwijl u geniet en uw ogen uitkijkt in het ongerept tropisch regenwoud geeft de gids u uitleg over bomen en planten en hoe u dieren aan hun geluiden en sporen kunt herkennen.

Na de lunch bezoekt u de stroomversnelling ‘Peti’. Nu blijven wij de hele middag en kunt u er zwemmen, peddelen in een korjaal en vanuit een hangmat genieten van het prachtige uitzicht op de stroomversnelling. Na het avondeten geeft de gids u meer informatie over de unieke flora en fauna van het Amazone regenwoud.

Nog voor zonsopgang lopen wij via een stuk primair regenwoud naar de rivieroever en varen wij stroomopwaarts. Na ongeveer een half uur varen doen wij de motor van de korjaal uit. We drijven met de stroom van de rivier terug en kunnen ten volle genieten van de junglegeluiden en fauna. Wij keren terug naar het oord voor het ontbijt en u heeft de verdere ochtend tot aan de lunch gelegenheid de lodge en de omliggende stroomversnelling te verkennen. U kunt zich ook laten verwennen in de traditionele Jungle Spa op het eiland. Na de lunch in de middag brengt u een bezoek aan de lokale gemeenschap.

U maakt nader kennis met de lokale cultuur. Tijdens de vaartocht, een half uur stroomafwaarts, ervaart u hoe het toegaat op de rivier die voor de plaatselijke gemeenschap de levensader is. U ziet onderweg mensen vissen, wassen en vaat doen. Tussen de bewoonde gebieden kunt u van de natuur genieten en met een beetje geluk ziet u zelfs een kaaiman liggen op de oever. Vanaf de aanlegplaats maakt u een uitgebreide wandeling langs verschillende dorpen. Onderweg krijgt u een goede indruk van het dagelijks leven in een marrondorp. Bij zonsondergang varen wij terug naar Awarradam.

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen in alle stilte het ontwaken van het oerwoud ervaren.

Na het ontbijt kunt u nog eens peddelen in een korjaal, zwemmen of gewoon in alle rust genieten van de geluiden van het oerwoud. Voor vertrek nemen onze medewerkers op traditionele manier afscheid van u.

Een korjaal brengt u terug naar Kajana. Daar vandaan vliegt u terug naar Paramaribo.

Dag 4

Deze dag kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. Maakt u nog voor het ontbijt een boswandeling, dan hebt u de meeste kans om dieren tegen te komen zoals apen, vogels en tropische kikkers. U kunt ook een kostgrondje bezoeken of in een korjaal zelf de omgeving verkennen. Misschien wilt u van de gids nog meer horen over de medicinale planten in het tropisch regenwoud. En dan lokt uw hangmat om in alle rust te genieten van de schoonheid en  de geluiden van de jungle, te lezen of lekker eventjes weg te dutten.

Dag 5

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen in alle stilte het ontwaken van het oerwoud ervaren.

Na het ontbijt kunt u nog eens peddelen in een korjaal, zwemmen of gewoon in alle rust genieten van de geluiden van het oerwoud. Voor vertrek nemen onze medewerkers op traditionele manier afscheid van u. Een korjaal brengt u terug naar Kajana. Daar vandaan vliegt u terug naar Paramaribo.

Awarradam Jungle Lodge: goed georganiseerd, comfortabel verblijf en toch diep in het oerwoud van Suriname. Boek nu uw reis en laat u meenemen in kleine groepjes door onze ervaren gids door de jungle naar een van de mooiste stroomversnellingen van de Boven Suriname River. De meest complete reis, snel en gemakkelijk te boeken via de Orange Travel website. Al onze tours hebben een scherpe prijs (zie onze prijslijst).

Transport Vliegtuig
Reistijd 65 min.
Vertrektijd 09.30 uur < < 12.00 uur*
Vertrekplaats Vliegveld Zorg en Hoop
Terug in Paramaribo 15.30 uur
Regulier vertrek Ma/Vr
Inclusief

 

Transport, gids, accommodatie voor 3 nachten, 3x ontbijt, 4x lunch, 3x avondmaaltijd, water, koffie, thee, siroop en lokale excursies (de drankjes alleen inbegrepen tijdens de maaltijden)
Exclusief Andere dranken, transport van en naar vliegveld Zorg & Hoop

 Op uw voucher of invoice staat uw ophaalplek en vertrektijd. Vertrek en aankomst per vliegtuig is vanuit vliegveld Zorg en Hoop (lokaal vliegveld). Houdt u er rekening mee dat een Uitloop van +/-15 minuten kan voorkomen.

Middels het boeken van deze tour draagt u bij aan:

 • Gratis ziekenvervoer lokale bevolking
 • Gereduceerd tarief luchttransport voor de lokale bevolking
 • Financiele bijdrage dorpskas per tour
 • Toerisme educatie voor de lokale gemeenschappen
 • Gratis vervoer van donaties aan het dorp
 • Stimuleren van landbouw en afname producten bij vrouwenvereniging Gran Rio .
 • Spreiding inkomen dmv inzet lokale dorpelingen, families bij de dorpswandeling en activiteiten met dorpelingen
 • Stimuleren behoud kunstnijverheid en tradities door het opnemen in het tourprogramma.
 • Inkoop zoveel als mogelijk van lokale producten voor de keuken ter spreiding van inkomen voor de lokale bevolking.
 • Het totaal beheer van de oorden te laten uitvoeren door de lokale bevolking ter stimulering en vergroting van kennis en eigen waarde.

 • 2 overhemden met langemouw
 • 2 lange broeken, t-shirts
 • Korte broeken
 • Sokken
 • Hoed of pet
 • Goede wandelschoenen met profiel
 • Slippers
 • Extra batterijen voor camera
 • Regenjas/poncho
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Muggenmelk
 • Malariaprofylaxe
 • Kleine rugzak voor de jungle tochten
 • Waterdichte zak t.b.v. elektronica en waardepapieren,
 • Zaklantaarn
 • Kleingeld SRD
 • Paspoort
 • Max. 8 kg bagage

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219
IBAN: NL40INGB0797332219
BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)
Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card:

Accommodatie Awarradam Jungle Lodge

Niveau van accommodatie: Comfortabel

Het resort

Totale bezettingscapaciteit van het oord (Maximaal aantal gasten)

 

28 personen 

Aantal Lodges / kamers

 

 14 lodges

De lodges / kamers

Binnen oppervlakte van de lodge (L x B in m). 4 meter X 5 meter
Maximale bezettingscapaciteit per lodge. 2 bedden per lodge voor maximaal 4 personen
Airconditioning Niet aanwezig
Ventilator Niet aanwezig
Warm water Niet aanwezig
Klerenkast Aanwezig
Kleren hangers Aanwezig
Baddoek Aanwezig
Klamboe Aanwezig
Balkon / Terras Aanwezig
Stroom voorziening 110V Aanwezig d.m.v. zonnepanelen
Type stopcontact Geen stopcontacten in de lodges, er zijn 2 centrale hutten met EU type stopcontacten.
Type Sanitaire (Centraal / per kamer of lodge) Elke lodge heeft eigen bad/toilet