16-DAAGSE SURINAME HIGHLIGHTS

Dit is een van de meest geboekte reizen, u kunt uw eigen droomreis naar Suriname bij ons samenstellen. Omdat Orange Travel de uitvoerende touroperator is, zit u rechtstreeks bij de bron en ontvangt u snel uw scherp geprijste offerte.

Opzoek naar een actieve vakantie met Paramaribo als uitvalsbasis, waarbij tijdens de avontuurlijke expedities in alle richtingen van Suriname u de mogelijkheid heeft om in een hangmat te liggen en af en toe wat rustmomenten te hebben in een comfortabel hotel (met kwalitatief bed en wasserij)? Zoja, dan is dit de ultieme rondreis voor u.

Hoogtepunten/Activiteiten

 • Anaula Nature Resort aan de Boven-Suriname
 • Distrikt Commewijne bekend om z’n Suiker plantages
 • Idyllische watervallen & stroomversnellingen
 • Boottochten langs stroomversnellingen
 • Indrukwekkende boswandelingen
 • Bigi Pan (de grootste zwamp van Suriname)
 • Plantage Bergendal en haar bewogen verleden
 • Kennismaking met de authentieke marron cultuur

Wat maakt deze tour bijzonder

 • Bezoek aan de hoogtepunten in alle windstreken van Suriname
 • Op een comfortabele manier trekken door het land

1: 1: Aankomst – Paramaribo
2: Peperpot Plantage tour       
3: Paramaribo bus tour
4-6: Nickerie-Bigi Pan
7-10: Anaula
11-12: Bergendal
13: Commewijne
14: Paramaribo
15: Retour vlucht
16: Aankomst

Transfer per shuttle bus naar uw hotel in het hart van Paramaribo, waar u de komende 3 nachten zult verblijven. Alle overnachtingen in Paramaribo zijn in dit hotel. Als u Paramaribo verlaat voor een meerdaagse tocht, kunt u hier veilig een deel van uw bagage opslaan. Exclusief maaltijden (reisafstand ca. 50 km)

District Commewijne bloeide in de 19e eeuw vanwege de koffie- en cocao plantages. Tijdens uw bezoek aan Peperpot (een van de bekenste plantages in Suriname), neemt u een kijkje in de oude koffiefabriek, de plantage woningen en de kampongs. Ook heeft u een bijzondere ontmoeting met de vriendelijkste Javaanse tuinier van Commewijne. Maaltijden: O (reisafstand ca. 15 km)

Het historische centrum van Paramaribo staat genoteerd op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Naast de unieke houten gebouwen, zijn de etnische groepen die hier leven kenmerkend voor de stad. U ontdekt de rijke geschiedenis, die achter de mooie houten gevels van de gebouwen schuilgaat. Maaltijden: O (reisafstand ca. 10 km).

Ontdek het kustgebied van Suriname. Vanuit Paramaribo in westelijke richting – via de districten Saramacca en Coronie – naar Nickerie. Zie hoe de bewoners uit elk district hun authentieke cultuur en economische activiteit hebben behouden, waardoor elk district z’n eigen karakter heeft. Het dagprogramma eindigt in New Nickerie, waar u de komende 2 nachten zult doorbrengen in een simpel maar gezellig hotel.

Maaltijden: O (reisafstand ca. 250 km).

Bigi Pan herbergt 122 soorten kustvogels, waaronder de beroemde rode ibis en flamingo. Met de boot ontdekt u dit enorme moeras met een rijke flora en fauna en ervaart u dit paradijs voor vogelliefhebbers uit de eerste hand. Maaltijden: O, L & D (reisafstand ca. 12 km).

Nickerie is een typisch landbouwdistrict en staat bekend om zijn smakelijke rijst. Vandaag krijgt u een rondleiding door de modernste rijstfabriek in Suriname. Na een zeer interessante ochtend begint u aan uw reis terug naar Paramaribo, waar u 1 nacht zult doorbrengen. Maaltijden: O & L (reisafstand ca. 250 km).

Vandaag reist u per bus en gemotoriseerde korjaal verder het oerwoud in via de Boven Suriname rivier naar het comfortabele eiland Anaula River Resort. In dit gebied liggen veel marrondorpjes, waar afstammelingen van weggelopen slaven wonen. De gastvrije bevolking is bijzonder trots op haar cultuur en laat ons graag kennismaken met de eeuwenoude gewoonten en gebruiken. Door het geïsoleerde leven diep in het regenwoud zijn deze onaangetast gebleven. In dit deel van de rivier zijn er indrukwekkende stroomversnellingen en bij een lage waterstand kunt u genieten van de mooie zandstrandjes die dan droog zijn komen te liggen.

De komende 3 dagen zullen gevuld worden met avontuurlijke activiteiten zoals intensieve boswandelingen, dorpswandelingen, boottochten en per boot in de avond kaaimannen spotten!

U overnacht in een stijlvolle lodge met het uitzicht op de Ferulassi stroomversnelling. Maaltijden: O,L & D (reisafstand ca. 250 km).

U reist per boot en bus verder naar Bergendal River Resort, waar u 2 nachten zult verblijven. Langs de Surinamerivier, te midden van een adembenemend tropisch landschap, ligt dit luxe resort. Dit eco en culturele rivier resort is de perfecte plek om tussendoor te ontspannen uw avontuurlijke tochten. Natuur, cultuur en geschiedenis zijn de hoofdthema’s van alle activiteiten in en rond het resort. U kunt dit gebied op eigen houtje verkennen. In het naburige Bergendal Adventure Center worden allerlei optionele avontuurlijke activiteiten aangeboden zoals kabelbaan, hiken en kayaken.

Maaltijden: O & L (reisafstand ca. 250 km).

Het Brownsberg natuur reservaat beslaat uit 6000 hectare ongerept tropisch regenwoud en de bergtop (± 500 meter) biedt een prachtig uitzicht op het nabijgelegen stuwmeer. Tijdens een leerrijke boswandeling komt u langs idyllische watervallen en staat u oog in oog met verschillende exotische dieren zoals apen vogels en agouti’s. In de namiddag keert u weer terug naar het Bergendal River Resort.

Maaltijden: O (reisafstand ca. 20 km).

Na een ochtend van rust en natuur of juist een ochtend vol actie en avontuur (kayaken of kabelbaan), reist u naar het district Commewijne, ooit beroemd om zijn suiker, cacao – en koffieplantages. Het dagprogramma eindigt in Nieuw Amsterdam, waar u 2 nachten doorbrengt in een boetiek hotel.

Maaltijden: O (reisafstand ca. 120 km).

Vandaag heeft u genoeg tijd om de ooit zo bloeiende plantages van Commewijne te verkennen. Bezoek het museum van Nieuw Amsterdam* of boek een optionele fietstocht naar Plantation Marienburg*. In het het leg seizoen (Febuari t/m Juli) is het mogelijk om een Schildpadden tour te boeken. Deze tour voert u per boot naar het strand van Braamspunt waar u het magische legproces van de reuze zeeschildpadden kunt ervaren*.

Maaltijden: O (geen reisafstand) *niet ingebrepen

Eeuwenlang werden honderdduizenden slaven gedwongen aan het werk gezet op de vele suikerrietplantages gelegen aan de Commewijne- en Surinamerivier.

Veel van de 17e en 18e-eeuwse plantages in Suriname hadden romantische namen, maar verbergen een wereld van lijden en onderdrukking. Op het hoogtepunt van de slavernij waren er meer dan 500 plantages waarop de slaven moesten werken. Eerst werd alleen suiker geplant en later ook thee en cacao

Na een ontspannende ochtend aan het zwembad reist u terug naar uw hotel in Paramaribo. De rest van de middag heeft u de mogelijkheid om te gaan shoppen voor souvenirs en redelijk geprijsde zomerkleding en -schoenen. Maaltijden O (reisafstand ca. 20 km)

In de morgen bent u lekker vrij om te genieten van het zwembad of de laatste souvenirs te kopen. In de middag vertrekt u met de airport shuttle naar de luchthaven voor uw terugvlucht. Maaltijden: O (reisafstand ca. 50 km)

Op deze dag komt u aan op uw thuishaven.

Inclusief

 • Reserveringskosten @ € 20,- per boeking
 • Meet & Greet
 • Alle overnachtingen in toeristenklasse hotels en Jungle lodges
 • Verblijf te Nickerie-Bigi Pan, Bergendal, Commewijne op basis van logies & ontbijt
 • Verblijf te Anaula op basis van vol pension
 • Transfer vliegveld – hotel Paramaribo v.v.
 • Transfers per bus en/of boot (korjaal) naar Nickerie-Bigi Pan, Anaula, Bergendal, en Commewijne v.v.
 • Dag tours: Paramaribo bus tour, Peperpot plantage tour & Brownsberg tour
 • Alle genoemde activiteiten in tourbeschrijving te Nickerie-Bigi Pan, Bergendal, Commewijne en Anaula (afhankleijk van het weer en de waterstand)
 • Entree gelden tijdens de genoemde tours

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven

Aankomst data: Elke zaterdag in 2019

Tarief p/p op basis van 2-personen in 1 double room: € 1243

Single room toeslag: € 407

 • Hoed of pet
 • Goede wandelschoenen
 • Lange broek en langemouw hemd
 • Extra batterijen voor camera
 • Regenjas/poncho
 • Zonnebrandolie
 • Muggenmelk
 • Rugzakje
 • Toiletartikelen
 • Zwemkleding
 • Waterschoenen
 • Zaklantaarn
 • Waterdichte tas
 • Weekend tas voor de binnenlandse excursief
 • Paspoort

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag.
De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5%. (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219
IBAN: NL40INGB0797332219
BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)
Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card: