16-DAAGSE CROSS COUNTRY EXPEDITIE

Dit is een van de meest geboekte reizen, u kunt uw eigen droomreis naar Suriname bij ons samenstellen. Omdat Orange Travel de uitvoerende touroperator is, zit u rechtstreeks bij de bron en ontvangt u snel uw scherp geprijste offerte.

Opzoek naar een actieve vakantie met Paramaribo als uitvalsbasis, waarbij tijdens de avontuurlijke expedities in alle richtingen van Suriname u de mogelijkheid heeft om in een hangmat te liggen en af en toe wat rustmomenten te hebben in een comfortabel hotel (met kwalitatief bed en wasserij)? Zoja, dan is dit de ultieme rondreis voor u.

Hoogtepunten/Activiteiten

 • Blanche Marie Watervallen
 • Idyllische watervallen & stroomversnellingen
 • Boottochten langs stroomversnellingen
 • Indrukwekkende boswandelingen
 • Boven-Suriname gebied
 • Kennismaking met de authentieke marron cultuur

Wat maakt deze rondreis bijzonder

 • Unieke trektocht door het hele land
 • Het bezoek aan Blanche Marie de grootste waterval van Suriname

Dag 1: Aankomst – Paramaribo                       
Dag 2: Paramaribo-Apoera
Dag 3: Apoera – Blanche Marie
Dag 4: Kaboeri Kreek
Dag 5: Apoera – Nickerie
Dag 6: Nickerie – Bigi Pan
Dag 7: Bigi Pan – Berlijn
Dag 8: Berlijn
Dag 9: Boven Suriname Gebied
Dag 10: Boven Suriname Gebied
Dag 11: Boven Suriname Gebied
Dag 12: Boven Suriname Gebied – Afobaka
Dag 13: Brownsberg – Paramaribo
Dag 14: Paramaribo
Dag 15: Vertrek
Dag 16: Aankomst

Transfer per shuttle bus naar uw hotel in het hart van Paramaribo, waar u de komende nacht zult verblijven. Alle overnachtingen in Paramaribo zijn in dit middenklasse hotel. Als u Paramaribo verlaat voor een meerdaagse tocht, kunt u hier veilig een deel van uw bagage opslaan. Exclusief maaltijden (reisafstand ca. 50 km)

Vandaag begint u aan uw verkenningstocht van west Suriname. Onderweg komen wij langs inheemse dorpjes en maken wij genoeg stops om de typisch Surinaamse “nospang” sfeer te proeven. Voor de lunch maakt u een stop te Witagron, een marrondorp, waarna de route vervolgd wordt over verschillende kreken en bruggen, dwars door het oerwoud naar Apoera (indianen dorp aan de westgrens met Guyana). Hier zult u de komende 3 nachten in een eenvoudige accommodatie verblijven. Maaltijden: O,L & D (reisafstand ca. 360 km).

De Blanche Marie-watervallen, met haar imposante 120 meter breedte, zijn een van de grootste watervallen van Suriname en werden in 1897 ontdekt door Corstiaan van Drimmelen, destijds districtscommissaris van Nickerie. De watervallen liggen in de Nickerie-rivier in het Bakhuis-gebergte.

Onderweg vertelt de gids u over de flora en fauna van dit ongerept gebied. Rondom de watervallen zijn er verschillende natuurlijke jacuzzi’s voor een overheerlijke water massage. Het dagprogramma eindigt weer op Apoera. Maaltijden: O,L & D (reisafstand ca. 100 km).

In de ochtend bezoekt u de spoorlijn van “Ergens naar Nergens”. Deze spoorlijn is indertijd aangelegd om de bauxietreserves die in het Bakhuys gebied voorkomen, na ontginning te transporteren.Vervolgens gaat u op bezoek bij de indianen van het dorp klein Kwamala. Hier kunt u een dorpswandeling maken en kennis maken met de cultuur van twee inheemse stammen; de Arowakken en de Trio’s. ln de middag maken wij een vaartocht over de Kaburi kreek, bekend om z’n prachtige flora & fauna en de reuzenotters die hier regelmatig gespot worden. Maaltijden: O,L & D (reisafstand ca. 10 km).

Vandaag maakt u een indrukwekkende boottocht over de brede grensrivier met Guyana naar het noord-oost gelegen rijst district Nickerie. U heeft in de middag wat tijd om de hoofdplaats Nieuw Nickerie, waar ons hotel voor 1 nacht staat, te verkennen. Tijdens een wandeling langs de Zeedijk denkt u ongetwijfeld even aan Nederland. Bezoekt u ook de Hindu tempel aan de zee. Maaltijden: O (reisafstand ca. 80 km).

Na het ontbijt vertrekt u naar de Bigi Pan, een bijzonder beheersgebied dat 68.000 ha groot is en letterlijk vertaald “Groot Meer” betekent. Bigi Pan staat bekend om de vele soorten vogels, waaronder de rode Ibis en Flamingo. Een leuke en informatieve boottocht brengt u naar een eenvoudige maar knusse lodge op het water, waar u zult overnachten. In de avond is er een prachtige sterrenhemel en zal een gids u meenemen om kaaimannen te spotten. Maaltijden: O,L & D (reisafstand ca. 10 km).

Het is zeker de moeite waard om hier de zonsopkomst mee te maken. De rest van de ochtend kunt u invullen door lekker een stuk te gaan kayaken of een hengeltje uit te gooien. Na de lunch begint u aan uw reis door 3 distrikten heen naar Berlijn, waar u de komende 2 avonden zult overnachten. Deze 3 distrikten Saramacca, Coronie en Para hebben elk hun eigen karakter door het behoud van hun authentieke cultuur en economische activiteit. Maaltijden: O & L (reisafstand ca. 280 km).

U heeft vandaag een vrije dag in het Savanne gebied rondom Zanderij. Uw evenvoudige accommodatie in het bos is gelegen langs een kreek waar het heerlijk is om een verfrissende duik in te nemen. Het is ook mogelijk om een wandeling te maken in de natuur, bijvoorbeeld naar het nabijgelegen dorpje Berlijn. Maaltijden: O (reisafstand ca. 0 km).

Vandaag reist u per gemotoriseerde korjaal verder het oerwoud in via de Boven Suriname rivier naar het eiland Isadou. In dit gebied liggen veel marrondorpjes, waar afstammelingen van weggelopen slaven wonen. De gastvrije bevolking is bijzonder trots op haar cultuur en laat ons graag kennismaken met de eeuwenoude gewoonten en gebruiken. Door het geïsoleerde leven diep in het regenwoud zijn deze onaangetast gebleven. In dit deel van de rivier zijn er indrukwekkende stroomversnellingen en bij laag water komen kleine zandstrandjes te voorschijn.

De komende 3 dagen zullen gevuld worden met avontuurlijke activiteiten zoals intensieve boswandelingen, dorpswandelingen, boottochten en per boot avond kaaimannen spotten!

U overnacht in een eenvoudig houten huisje met uitzicht over de Jaw Jaw stroomversnelling.

Na de lunch op dag 12 reist u naar Afobaka waar u 2 nachten zult verblijven. Maaltijden: O,L & D (reisafstand ca. 120 km enkelreis).

Afobaka is een dorp in het district Brokopondo dat tot ontwikkeling kwam toen de stuwdam in 1961 en volgende jaren werd aangelegd. Het vormt tegenwoordig een belangrijke doorvoerhaven voor de marrons die in de dorpen langs het Brokopondo Stuwmeer wonen.

U ontwaakt op het Afobaka Resort, Gelegen aan de linkeroever van de Suriname rivier en op steenworp afstand van het Brokopondo stuwmeer. Na het ontbijt rijdt u naar de 500 meter hoge Brownsberg met een schitterend uitzicht op het nabijgelegen stuwmeer. Tijdens een wandeling ziet u de idyllische watervallen en komt u oog in oog te staan met verschillende dieren, zoals de agouti en allerlei andere kleurrijke vogels. Met een beetje geluk ziet u ook nog enkele apensoorten, zoals de brulaap. Aan het eind van de middag reist u terug naar Paramribo, waar u de laatste 2 nachten zult verblijven. Maaltijden: O (reisafstand ca. 127 km).

Na de intensieve binnenlandse expedities kunt u vandaag lekker bijkomen en uw laatste dag vrij invullen in Paramaribo. Mocht u toch iets actiefs willen doen, dan heeft u keuze uit enkele optionele excursies (kosten niet inbegrepen). Maaltijden: O (geen reisafstand).

In de morgen bent u vrij om te genieten van het zwembad of de laatste souvenirs te kopen. In de middag vertrekt uw airport shuttle naar de luchthaven voor de terugvlucht. Maaltijden: O (reisafstand ca. 50 km).

Aankomst op uw bestemming. Nog zin in een strandverlenging? Verleng dan met een verblijf op Curaçao! Neem contact met ons op voor meer informatie

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden)

Inclusief

 • Reserveringskosten : € 20,- per boeking
 • Meet & Greet
 • Alle nachten in een toeristen-klasse hotel en knusse jungle lodges
 • Verblijf te Nickerie, Bigi Pan & Berlijn op basis van bed & breakfast
 • Verblijf te Apoera, Boven Suriname (Isadou) & Afobaka op basis van vol pension
 • Transfer vliegveld – hotel Paramaribo v.v.
 • Transfers per bus en/of boot (korjaal) naar Apoera, Berlijn, Isadou & Afobaka
 • Alle genoemde activiteiten in tourbeschrijving te Apoera, Bigi Pan, Isadou en Afobaka (afhankelijk van het weer en de waterstand)
 • Entree gelden tijdens de genoemde tours

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven

Aankomst data: Elke donderdag in 2019

Tarief p/p op basis van 2-personen in 1 double room: € 1398.55

Single room toeslag: € 221.68

 • Hoed of pet
 • Goede wandelschoenen
 • Lange broek en langemouw hemd
 • Extra batterijen voor camera
 • Regenjas/poncho
 • Zonnebrandolie
 • Muggenmelk
 • Rugzakje
 • Toiletartikelen
 • Zwemkleding
 • Waterschoenen
 • Zaklantaarn
 • Waterdichte tas
 • Weekend tas voor de binnenlandse excursief
 • Paspoort

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag.
De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5%. (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219
IBAN: NL40INGB0797332219
BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)
Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card: