16-daagse the best of Suriname individual roundtrip

Dit is een van de meest geboekte reizen, u kunt uw eigen droomreis naar Suriname bij ons samenstellen. Omdat Orange Travel de uitvoerende touroperator is, zit u rechtstreeks bij de bron en ontvangt u snel uw scherp geprijste offerte.

Opzoek naar een actieve vakantie met Paramaribo als uitvalsbasis, waarbij tijdens de avontuurlijke expedities in alle richtingen van Suriname u de mogelijkheid heeft om in een hangmat te liggen en af en toe wat rustmomenten te hebben in een comfortabel hotel (met kwalitatief bed en wasserij)? Zoja, dan is dit de ultieme rondreis voor u.

Deze reis is een mooie mix van cultuur, natuur, fysieke inspanning en relaxen.

Hoogtepunten/Activiteiten

 • Boven-Suriname
 • Idyllische watervallen & stroomversnellingen
 • Boottochten langs stroomversnellingen
 • Indrukwekkende boswandelingen
 • Bigi Pan (de grootste zwamp van Suriname)
 • Kennismaking met de authentieke marron cultuur

Wat maakt deze rondreis bijzonder

 • De compleetste & ruigste trektocht door Suriname (alles zit erin)
 • De meest intense jungle ervaring

Paramaribo                                         
Paramaribo-optionele tour
Paramaribo-Nickerie
Nickerie-Bigi Pan-Paramaribo
Galibi
Galibi-Paramaribo
Raleighvallen
Raleighvallen
Raleighvallen
Raleighvallen-Berlijn
Berlijn
Berlijn-Boven Suriname gebied
Boven Suriname gebied
Boven Suriname-Paramaribo
Paramaribo – Amsterdam – Transfer
Arrival destination

 

Uw “Best of Suriname rondreis” begint in Paramaribo waar een airport shuttle klaar staat om u naar uw hotel (gelegen in het hart van Paramaribo) te brengen. Alle overnachtingen in Paramaribo zijn in dit gezellig klein middenklasse-accommodatie. Bij meerdaagse trips checkt u uit en kan u een deel van uw bagage hier veilig achterlaten. Exclusief maaltijden (reisafstand ca. 50 km)

Vandaag heeft u alle tijd om zelfstandig Paramaribo te verkennen. Wandel door de oude binnenstad en bewonder het door de UNESCO uitgeroepen werelderfgoed. Bezichtig Fort Zeelandia en de Sint Petrus & Paulus Basiliek en vergeet u niet een Parbo biertje te drinken aan de waterkant of bij ‘t VAT.

Maaltijden: O (reisafstand ca. 15 km)

Na het ontbijt begint u aan uw verkenningstocht van de districten gelegen aan de Atlantische Oceaan, ten westen van Paramaribo. In het landbouwdistrict Saramacca bezoekt u de hoofdplaats Groningen, gesticht in 1845 door Nederlandse “boeroes”. U vervolgt uw weg naar het kokosdistrict Coronie, bekend om de talloze palmbomen en de originele slavenhuizen. De dag eindigt in Nieuw-Nickerie, de hoofdstad van het rijstdistrict Nickerie, waar uw hotel voor een nacht staat. Tijdens een wandeling langs de Zeedijk denkt u ongetwijfeld even aan Nederland!

Maaltijden: O (reisafstand ca. 250 km)

Vandaag verkent u per boot het Bigi Pan gebied, een bijzonder beheersgebied 68.000 ha groot letterlijk vertaald Groot Meer. Bigi Pan herbergt 122 soorten kustvogels, waaronder de beroemde rode ibis en flamingo. Met de boot ontdekt u dit enorme moeras met een rijke flora en fauna en ervaart u dit paradijs voor vogelliefhebbers uit de eerste hand. Na de lunch vertrekt u terug naar uw uitvalsbasis te Paramaribo waar u een nacht verblijft.

Maaltijden: O (reisafstand ca. 270 km)

U vertrekt per bus in oostelijke richting naar Albina (3 uur rijden), gelegen aan de Marowijnerivier. Vroeger was het een goudzoekersstadje, later een geliefde badplaats van de gemeenschap. Nu is het vooral een doorvoerhaven naar Frans Guyana en/of omliggende dorpen. Vanuit Albina vertrekt u per boot (1.5 uur) naar Christiaankondre. De aldaar wonende Caribische indianen voorzien in hun bestaan met kostgrondjes en verbouwen voornamelijk cassave. In de maanden februari t/m juli brengt u (afhankelijk van de waterstand in de avond of vroeg in de ochtend) een bezoek aan het nabijgelegen zandstrand Bambusanti. Hier kunt u ervaren hoe de reuze zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen.

U overnacht in een eenvoudige accommodatie, mooi gelegen aan het strand.

Maaltijden: O, L & D (reisafstand ca. 160 km)

Na een rustige ochtend langs het strand brengt u een bezoek aan Saint Laurent du Maroni, gelegen in buurland Frans Guayana. Hier wordt rechts gereden, Frans gesproken en is de euro het officiele betaalmiddel. U brengt een bezoek aan de straf gevangenis, bekend uit het boek en de film van Papillon*. Na de lunch vertrekt u terug naar uw uitvalsbasis te Paramaribo waar u een nacht verblijft. Maaltijden: O & L (reisafstand ca. 170 km)

*entree voor het Papillon strafkamp is niet inbegrepen.

U Vertrekt in de ochtend vanuit Paramaribo over een hobbelige laterite bosontsluitingsweg naar Witagron, het marron dorp van de Kwinti stam. Hier ligt een korjaal voor u klaar en begint uw boottocht over de ruige Coppename rivier naar de Raleighvallen. Raleighvallen is gelegen in het centraal Surinaams natuurreservaat, het grootste Amazonereservaat ter wereld. Het gebied is rijk aan bijzondere planten, bloemen en vele diersoorten. Het Centraal Suriname Natuurreservaat (CSNR) is het grootste natuurreservaat van Suriname en een van de grootste beschermde tropische regenwouden ter wereld. Het reservaat staat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Na aankomst in de middag is er gelegenheid om te wandelen en te zwemmen. U verblijft de komende 3 nachten op Fungu Eiland in een eenvoudig Hangmatten kamp*. De mogelijkheid bestaat om uw accommodatie te upgraden tegen betaling naar een slaapzaal of privé kamer. Maaltijden: O, L & D. (reisafstand ca. 250 km) *Een upgrade naar een privé kamer is mogelijk. Houdt u er rekening mee dat de accommodatie te Raleighvallen zeer eenvoudig is.

U maakt een pittige wandeltocht door het ongerepte oerwoud tot aan de voet van de Voltzberg. Tijdens de wandeling vertelt de gids over de planten en dieren uit dit gebied. De kans bestaat dat u allerlei soorten dieren ziet, van overspringende apen tot rondvliegde oranje rotshaantjes.

Vervolgens beklimt u de 240 m hoge granieten bergtop van de Voltzberg. Vanaf de top van de berg heeft u een adembenemend uitzicht op het Amazone regenwoud. De wandeling en klimtocht in totaal ongeveer 7 à 8 uur duren. Maaltijden: O, L & D. (reisafstand ca. 15 km)

Na het ontbijt vertrekt u per boot naar de bekende Moedervallen. Hier kunt u zich de gehele dag vermaken met zwemmen, vissen of gewoon genieten van de krachtige watermassa die langs de rotsen stroomt. Maaltijden: O, L & D. (reisafstand ca. 3 km)

Vandaag reist u door naar het plaatsje Berlijn in het district Para waar de bekende Sabakoe kreek langs stroomt. Als onderdeel van de reis, maakt u wederom een heerlijke boottocht over de ruige rivier en gaat u over de weg naar de Jungle Camping, uw eindbestemming voor deze dag. U voelt zich inmiddels al helemaal thuis in het bos en vanavond en morgenavond heeft u een pure jungle ervaring in uw tent of lodge* op de camping. Maaltijden: O, L & D. (reisafstand ca. 210 km)

U heeft vandaag een vrije dag op de camping en de mogelijkheid om even bij te komen van de afgelopen intensieve expedities. De kreek die door de camping stroomt is heerlijk om in te zwemmen en verfrissen. Het is ook mogelijk om een wandeling te maken in de natuur, bijvoorbeeld naar het nabijgelegen dorpje Berlijn of een optioneel uitstapje naar een nabij gelegen dierentuin. Maaltijden: O (geen reisafstand)

Het savanne-gebied bestaat uit tropisch graslandschap met verspreid voorkomende bomengroei.

Dit gebied wordt doorkruist door kreken met donkerbruin water (Colakleur-water). Het water in de kreek is verkwikkend en vol met mineralen en heeft zijn kleur te danken aan het doorspoelen van de humusbodem. Genoeg wild life te zien, van papagaaien en tucans tot herten en boszwijnen.

Vandaag reist u per gemotoriseerde koriaal verder het oerwoud in via de Boven Suriname rivier naar het eiland Isadou. In dit gebied liggen veel marrondorpjes, waar afstammelingen van weggelopen slaven wonen. De gastvrije bevolking is bijzonder trots op haar cultuur en laat ons graag kennismaken met de eeuwenoude gewoonten en gebruiken. Door het geïsoleerde leven diep in het regenwoud zijn deze dorpen onaangetast gebleven. In dit deel van de rivier zijn er indrukwekkende stroomversnellingen en bij laag water vormen zich kleine zandstrandjes.

De komende 2 dagen zullen gevuld worden met avontuurlijke activiteiten zoals intensieve boswandelingen, dorpswandelingen, boottochten en per boot avond kaaimannen spotten!

U overnacht in een eenvoudig houten huisje met uitzicht over de Jaw Jaw stroomversnelling.

Maaltijden: O,L & D (reisafstand ca. 180 km)

Op deze laatste ochtend op Isadou, kunt u lekker zwemmen of een hengeltje uitgooien. Na de lunch reist u terug naar Paramaribo waar u de laatste nacht zult verblijven. Maaltijden: O & L (reisafstand ca. 200 km)

In de morgen bent u lekker vrij om te genieten van het zwembad of de laatste souvenirs te kopen. In de middag pakt u uw airport shuttle naar de luchthaven voor uw terugvlucht. (O afstand 50 km)

Inclusief

 • Reserveringskosten € 20,- per boeking
 • Meet & Greet
 • Alle overnachtingen in toeristenklasse hotels en Jungle lodges
 • Verblijf te Nickerie/Bigi Pan en Berlijn op basis van logies en ontbijt
 • Verblijf te Raleighvallen, Galibi, Isadou op basis van vol pension
 • Transfer airport – hotel Paramaribo v.v.
 • Transfer over land met de bus en over water met de boot (korjaal) naar Nickerie, Bigi Pan, Berlijn, Galibi, Raleighvallen, Isadou, v.v.
 • Alle genoemde activiteiten in tourbeschrijving te Nickerie-Bigi Pan, Raleighvallen, Galibi en Isadou (afhankelijk van het weer en de waterstand)
 • Entree gelden tijdens de genoemde tours

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven

Aankomst data: Elke zaterdag in 2019

Tarief p/p op basis van 2-personen in 1 double room: € 1,286.59

Single room toeslag: € 250

  • Hoed of pet
  • Goede wandelschoenen
  • Lange broek en langemouw hemd
  • Extra batterijen voor camera
  • Regenjas/poncho
  • Zonnebrandolie
  • Muggenmelk
  • Rugzakje
  • Toiletartikelen
  • Zwemkleding
  • Waterschoenen
  • Zaklantaarn
  • Waterdichte tas
  • Weekend tas voor de binnenlandse excursief

Paspoort

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219
IBAN: NL40INGB0797332219
BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)
Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card:
Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en de banken berekenen een toeslag.

De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5%

(Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op)