16-daagse the best of Suriname individual roundtrip

Dit is een van de meest geboekte reizen, u kunt uw eigen droomreis naar Suriname bij ons samenstellen. Omdat Orange Travel de uitvoerende touroperator is, zit u rechtstreeks bij de bron en ontvangt u snel uw scherp geprijste offerte.

Opzoek naar een actieve vakantie met Paramaribo als uitvalsbasis, waarbij tijdens de avontuurlijke expedities in alle richtingen van Suriname u de mogelijkheid heeft om in een hangmat te liggen en af en toe wat rustmomenten te hebben in een comfortabel hotel (met kwalitatief bed en wasserij)? Zoja, dan is dit de ultieme rondreis voor u.

Deze reis is een mooie mix van cultuur, natuur, fysieke inspanning en relaxen.

Hoogtepunten/Activiteiten

 • Boven-Suriname
 • Idyllische watervallen & stroomversnellingen
 • Boottochten langs stroomversnellingen
 • Indrukwekkende boswandelingen
 • Bigi Pan (de grootste zwamp van Suriname)
 • Kennismaking met de authentieke marron cultuur

Wat maakt deze rondreis bijzonder

 • De compleetste & ruigste trektocht door Suriname (alles zit erin)
 • De meest intense jungle ervaring

Paramaribo                                         
1: Aankomst – Paramaribo
2: Paramaribo vrije dag (optionele tour)
3: Paramaribo – Nickerie
4: Nickerie – Bigi Pan- Paramaribo
5: Paramaribo – Galibi
6: Galibi – St. Laurant (Frans Guyana) – Paramaribo
7-10: Raleighvallen – Berlijn (Palulu)
11: Berlijn
12-13: Berlijn – Boven Suriname gebied (Isadou)
14: Boven Suriname – Paramaribo
15: Paramaribo – Amsterdam – Transfer
16: Arrival destination

 

Uw “Best of Suriname rondreis” begint in Paramaribo waar een airport shuttle klaar staat om u naar uw hotel (gelegen in het hart van Paramaribo) te brengen. Alle overnachtingen in Paramaribo zijn in dit gezellig klein middenklasse-accommodatie. Bij meerdaagse trips checkt u uit en kan u een deel van uw bagage hier veilig achterlaten.

Reisafstand: Ca. 50 km
Maaltijden: Geen
Accommodatie: 2 persoonskamer met airco/ privé bad & toilet
Bijzonderheden: N.v.t.

Vandaag heeft u alle tijd om zelfstandig Paramaribo te verkennen. Wandel door de oude binnenstad en bewonder het door de UNESCO uitgeroepen werelderfgoed. Bezichtig Fort Zeelandia en de Sint Petrus & Paulus Basiliek en vergeet u niet een Parbo biertje te drinken aan de waterkant of bij ’t Vat.

Reisafstand: N.v.t.
Maaltijden: O
Accommodatie: Zelfde als dag 1
Bijzonderheden: Voor het boeken van uw optionele tours kunt u langslopen bij ons kantoor in Suriname of een mailtje sturen. Enkele optionele tours op dag 2 zijn o.a. Plantage Pepeperot fietsour, Commewijne river cruise, Warappakreek (allemaal afhankelijk van de beschikbaarheid). Boeken kan tot 1 dag van tevoren, liefst voor 16.00u

Na het ontbijt begint u aan uw verkenningstocht van de districten gelegen aan de Atlantische Oceaan, ten westen van Paramaribo. In het landbouwdistrict Saramacca bezoekt u de hoofdplaats Groningen, gesticht in 1845 door Nederlandse “boeroes”. U vervolgt uw weg naar het kokosdistrict Coronie, bekend om de talloze palmbomen en de originele slavenhuizen. De dag eindigt in Nieuw-Nickerie, de hoofdstad van het rijstdistrict Nickerie, waar uw hotel voor een nacht staat. Tijdens een wandeling langs de Zeedijk denkt u ongetwijfeld even aan Nederland!

Reisafstand: Ca. 250 km
Wandelafstand: 1 kilometer
Maaltijden: O, L & D
Vertrektijd: Tussen 08.00u en 08.30u
Accommodatie: 2 persoonskamer met airco/ privé bad & toilet
Bijzonderheden: U maakt enkele stops onderweg naar Nickerie en loopt gemiddeld zo een 30 minuten dus de wandelingen zijn best kort en op vlakke wegen/paden

Vandaag verkent u per boot het Bigi Pan gebied, een bijzonder beheersgebied 68.000 ha groot letterlijk vertaald Groot Meer. Bigi Pan herbergt 122 soorten kustvogels, waaronder de beroemde rode ibis en flamingo. Met de boot ontdekt u dit enorme moeras met een rijke flora en fauna en ervaart u dit paradijs voor vogelliefhebbers uit de eerste hand. Na de lunch vertrekt u terug naar uw uitvalsbasis te Paramaribo waar u een nacht verblijft.

Reisafstand: Ca. 270 km/ 4 – 5 uren rijden met tussenstops
Maaltijden: O & L
Vertrektijd: Rond 13.00u
Accommodatie: 2 persoonskamer met airco/ privé bad & toilet
Bijzonderheden: N.v.t.

U vertrekt per bus in oostelijke richting naar Albina (3 uur rijden), gelegen aan de Marowijnerivier. Vroeger was het een goudzoekersstadje, later een geliefde badplaats van de gemeenschap. Nu is het vooral een doorvoerhaven naar Frans Guyana en/of omliggende dorpen. Vanuit Albina vertrekt u per boot (1.5 uur) naar Christiaankondre. De aldaar wonende Caribische indianen voorzien in hun bestaan met kostgrondjes en verbouwen voornamelijk cassave. In de maanden februari t/m juli brengt u (afhankelijk van de waterstand in de avond of vroeg in de ochtend) een bezoek aan het nabijgelegen zandstrand Bambusanti. Hier kunt u ervaren hoe de reuze zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen.

U overnacht in een eenvoudige accommodatie, mooi gelegen aan het strand.

Reisafstand: Ca. 160 km/ ca. 120 min. rijden en 80 min. varen
Wandelafstand: Ca. 1 km (naar het schildpaddenstrand)
Maaltijden: O, L & D
Vertrektijd: Tussen 08.00u – 08.30u
Accommodatie: 2 persoonskamer zonder airco (eenvoudige bedden/ matrassen), wel privé bad & toilet
Bijzonderheden: Tijdens de boottrip naar Galibi is de kans groot dat u nat wordt vanwege de onstuimige rivier, dus wij raden aan een poncho te dragen

Na een rustige ochtend langs het strand brengt u een bezoek aan Saint Laurent du Maroni, gelegen in buurland Frans Guayana. Hier wordt rechts gereden, Frans gesproken en is de euro het officiele betaalmiddel. U brengt een bezoek aan de straf gevangenis, bekend uit het boek en de film van Papillon*. Na de lunch vertrekt u terug naar uw uitvalsbasis te Paramaribo waar u een nacht verblijft.

*entree voor het Papillon strafkamp is niet inbegrepen.

Reisafstand: Ca. 160 km
Wandelafstand: Tussen de 1 en 2 km/ 120 min.
Maaltijden: O & L
Vertrektijd: N.v.t.
Accommodatie: Zelfde als dag 1
Bijzonderheden: N.v.t.

U vertrekt in de ochtend vanuit Paramaribo over een hobbelige laterite bosontsluitingsweg naar Witagron, het marron dorp van de Kwinti stam. Hier ligt een korjaal voor u klaar en begint uw boottocht over de ruige Coppename rivier naar de Raleighvallen. Raleighvallen is gelegen in het centraal Surinaams natuurreservaat, het grootste Amazonereservaat ter wereld. Het gebied is rijk aan bijzondere planten, bloemen en vele diersoorten. Het Centraal Suriname Natuurreservaat (CSNR) is het grootste natuurreservaat van Suriname en een van de grootste beschermde tropische regenwouden ter wereld. Het reservaat staat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Na aankomst in de middag is er gelegenheid om te wandelen en te zwemmen. U verblijft de komende 3 nachten op Fungu Eiland in een eenvoudig Hangmatten kamp*.

Reisafstand: Ca. 250 km
Maaltijden: O, L & D
Vertrektijd: Rond 08.00u
Accommodatie: Heel eenvoudige 2 personen kamer met privé bad & toilet
Bijzonderheden: De mogelijkheid bestaat om uw accommodatie te upgraden tegen betaling naar een slaapzaal of privé kamer. *hengel spullen zelf meenemen

Na het ontbijt begint de pittige wandeltocht door het ongerepte oerwoud tot aan de voet van de Voltzberg. Tijdens de wandeling vertelt de gids over de planten en dieren uit dit gebied. De kans bestaat dat u allerlei soorten dieren ziet, van overspringende apen tot rondvliegende oranje rotshaantjes.
Vervolgens beklimt u de 240 m hoge granieten bergtop van de Voltzberg. Vanaf de top van de berg heeft u een adembenemend uitzicht op het Amazone regenwoud. De wandeling en klimtocht kan in totaal ongeveer 7 à 8 uur duren.

Maaltijden: O, L & D
Wandelafstand: Ca. 12 km/ 360 min.
Vertrektijd: Rond 09.00u
Accommodatie: Zelfde als dag 7
Bijzonderheden: Een goede fysieke conditie is hier vereist

Na het ontbijt vertrekt u per boot naar de bekende Moedervallen. Hier kunt u zich de gehele dag vermaken met zwemmen, vissen of gewoon genieten van de krachtige watermassa die langs de rotsen stroomt.

Wandelafstand: Ca.2 km/ 30 min.
Maaltijden: O, L & D
Vertrektijd: Rond 09.00u
Accommodatie: Zelfde als dag 8
Bijzonderheden: Om te kunnen vissen eigen hengel spullen meenemen.

Vandaag reist u door naar het plaatsje Berlijn in het district Para waar de bekende Sabakoe kreek langs stroomt. Als onderdeel van de reis, maakt u wederom een heerlijke boottocht over de ruige rivier en gaat u over de weg naar de Jungle Camping, uw eindbestemming voor deze dag. U voelt zich inmiddels al helemaal thuis in het bos en vanavond en morgenavond heeft u een pure jungle ervaring in uw jungle lodge op de camping.

Reisafafstand: Ca. 210 km
Maaltijden: O & L
Vertrektijd: Rond 09.00u
Accommodatie: Eenvoudige houten lodge (geen airco) met gedeelde bad & toilet
Bijzonderheden: Avondmaaltijd voor eigen rekening (in de middag bestellen)

U heeft vandaag een vrije dag op de camping en de mogelijkheid om even bij te komen van de afgelopen intensieve expedities. De kreek die door de camping stroomt is heerlijk om in te zwemmen en verfrissen. Het is ook mogelijk om een wandeling te maken in de natuur, bijvoorbeeld naar het nabijgelegen dorpje Berlijn of een optioneel uitstapje naar een nabijgelegen dierentuin.

Het savanne-gebied bestaat uit tropisch graslandschap met verspreid voorkomende bomengroei. Dit gebied wordt doorkruist door kreken met donkerbruin water (Colakleur-water). Het water in de kreek is verkwikkend en vol met mineralen en heeft zijn kleur te danken aan het doorspoelen van de humusbodem. Genoeg wild life te zien, van papagaaien en tucans tot herten en boszwijnen.

Reisafafstand: Ca. 210 km
Maaltijden: O
Vertrektijd: Rond 09.00u
Accommodatie: Eenvoudige houten lodge (geen airco) met gedeelde bad & toilet
Bijzonderheden: Lunch voor eigen rekening (in de vroege ochtend bestellen)

Vandaag reist u per gemotoriseerde koriaal verder het oerwoud in via de Boven Suriname rivier naar het eiland Isadou. In dit gebied liggen veel marrondorpjes, waar afstammelingen van weggelopen slaven wonen. De gastvrije bevolking is bijzonder trots op haar cultuur en laat ons graag kennismaken met de eeuwenoude gewoonten en gebruiken. Door het geïsoleerde leven diep in het regenwoud zijn deze dorpen onaangetast gebleven. In dit deel van de rivier zijn er indrukwekkende stroomversnellingen en bij laag water vormen zich kleine zandstrandjes.

De komende 2 dagen zullen gevuld worden met avontuurlijke activiteiten zoals intensieve boswandelingen, dorpswandelingen, boottochten en per boot avond kaaimannen spotten!

U overnacht in een eenvoudig houten huisje met uitzicht over de Jaw Jaw stroomversnelling.

Reisafafstand: Ca. 180 km
Wandelafstand: Ca. 2 km/ ca. 120 min.
Maaltijden: O, L & D
Vertrektijd: Tussen 09.30u en 10.00u
Accommodatie: Eenvoudige houten lodge (geen airco) met gedeelde bad & toilet
Bijzonderheden: Bij zowel boswandeling en dorpswandeling gaat u eerst een stukje varen alvorens de wandeling van start gaat.

Op deze laatste ochtend op Isadou, kunt u lekker zwemmen of een hengeltje uitgooien. Na de lunch reist u terug naar Paramaribo waar u de laatste nacht zult verblijven.

Reisafafstand: Ca. 200 km
Maaltijden: O & L
Vertrektijd: Tussen 12.00u en 13.00u
Accommodatie: Zelfde als dag 12 & 13
Bijzonderen: N.v.t

In de morgen bent u lekker vrij om te genieten van het zwembad of de laatste souvenirs te kopen. In de middag pakt u uw airport shuttle naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Reisafafstand: Ca. 50 km
Maaltijden: O

Op deze dag komt u aan op uw thuishaven.

Inclusief

 • Reserveringskosten € 20,- per boeking
 • Meet & Greet
 • Alle overnachtingen in toeristenklasse hotels en Jungle lodges
 • Verblijf te Nickerie/Bigi Pan en Berlijn op basis van logies en ontbijt
 • Verblijf te Raleighvallen, Galibi, Isadou op basis van vol pension
 • Transfer airport – hotel Paramaribo v.v.
 • Transfer over land met de bus en over water met de boot (korjaal) naar Nickerie, Bigi Pan, Berlijn, Galibi, Raleighvallen, Isadou, v.v.
 • Alle genoemde activiteiten in tourbeschrijving te Nickerie-Bigi Pan, Raleighvallen, Galibi en Isadou (afhankelijk van het weer en de waterstand)
 • Entree gelden tijdens de genoemde tours

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven

Aankomst data: zaterdag (donderdag is ook mogelijk)

Tarief p/p op basis van 2-personen in 1 double room: € 1340

Single room toeslag: € 394

  • Hoed of pet
  • Goede wandelschoenen
  • Lange broek en langemouw hemd
  • Extra batterijen voor camera
  • Regenjas/poncho
  • Zonnebrandolie
  • Muggenmelk
  • Rugzakje
  • Toiletartikelen
  • Zwemkleding
  • Waterschoenen
  • Zaklantaarn
  • Waterdichte tas
  • Weekend tas voor de binnenlandse excursief

Paspoort

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219
IBAN: NL40INGB0797332219
BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)
Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card:
Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en de banken berekenen een toeslag.

De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5%

(Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op)