16-DAAGSE AVONTUURLIJKE INDIVIDUELE RONDREIS

16-DAAGSE AVONTUURLIJKE INDIVIDUELE RONDREIS

Deze avontuurlijke rondreis combineert het beste van de Surinaamse natuur met avontuurlijke activiteiten. U duikt niet alleen in de ongerepte jungle, maar u ontdekt de monumentale pracht van Paramaribo en ervaart de diverse en hartelijke bevolking. Suriname is een smeltkroes van oa Creolen, Hindoestanen, Javanen, Chinezen en Indianen die met elkaar in harmonie leven.

Dit is een van de meest geboekte reizen, u kunt uw eigen droomreis naar Suriname bij ons samenstellen. Omdat Orange Travel de uitvoerende touroperator is, zit u rechtstreeks bij de bron en ontvangt u snel uw scherp geprijste offerte.

Opzoek naar een actieve vakantie met Paramaribo als uitvalsbasis, waarbij tijdens de avontuurlijke expedities in alle richtingen van Suriname u de mogelijkheid heeft om in een hangmat te liggen en af en toe wat rustmomenten te hebben in een comfortabel hotel (met kwalitatief bed en wasserij)? Zoja, dan is dit de ultieme rondreis voor u.

Hoogtepunten/Activiteiten

 • Raleighvallen met de Voltzberg als klimax
 • Idyllische watervallen & stroomversnellingen
 • Boottochten langs stroomversnellingen
 • Indrukwekkende boswandelingen
 • Savanne Gebied
 • Boven-Suriname gebied
 • Kennismaking met de authentieke marron cultuur

Wat maakt deze rondreis bijzonder

 • Perfecte combinatie tussen natuur & avontuur
 • Bijzondere ontmoetingen met locals
 • Grote duurzaamheids bijdrage
 • Voor de scherpte prijs, het mooiste van Suriname beleven

1: Aankomst – Paramaribo                 
2: Peperpot plantage tour
3: Paramaribo bus tour
4: Brownsberg – Afobaka
5: Afobaka – Berlijn
6: Berlijn
7-9: Raleighvallen
10: Raleighvallen – Paramaribo
11: Paramaribo
12-13: Isadou
14: Isadou – Paramaribo
15: Return flight
16: Arrival

Transfer per shuttle bus naar uw hotel in hart Paramaribo, waar u de komende 3 nachten verblijft. Alle overnachtingen in Paramaribo zijn in een hotel. Als u Paramaribo verlaat voor een meerdaagse tocht, kunt u hier veilig een deel van uw bagage opslaan.

Reisafstand: Ca. 50 km
Maaltijden: Geen
Accommodatie: 2 persoons kamer (met airconditioning)/ privé bad&toilet
Bijzonderheden: geen

District Commewijne bloeide in de 19e eeuw vanwege de koffie- en cocaoplantages. Tijdens uw bezoek aan Peperpot (een van de bekenste plantages in Suriname), neemt u een kijkje in de oude koffiefabriek, plantage woningen en de kampongs. Ook heeft u een bijzondere ontmoeting met de vriendelijkste Javaanse tuinier van Commewijne.

Reisafstand: Ca. 15 km
Wandelafstand: Tussen de 3 en 5 km / 150 min.
Maaltijden: Ontbijt
Vertrektijd: Tussen 07.30u en 07.45u
Accommodatie: Zelfde als dag 1
Bijzonderheden: De wandeling door het park heeft goed begaanbare paden (zonder hellingen)

Het historische centrum van Paramaribo staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Naast de unieke houten gebouwen, zijn de etnische groepen die hier leven kenmerkend voor de stad. U ontdekt de rijke geschiedenis, die achter de mooie houten gevels van de gebouwen schuilgaat. Een stop bij de Basiliek, Fort Zeelandia, Moskee & Synagoge, een van onze bekende markten, behoren dat de hoogte punten van deze interessante dagtrip.

Reisafstand: Ca. 10 km
Wandelafstand: Tussen 2 en 3 km/ 100 min.
Maaltijden: Ontbijt
Vertrektijd: Tussen 09.30u en 09.45u
Accommodatie: Zelfde als dag 2
Bijzonderheden: Op de maandag is het Fort Zeelandia gesloten dus kunnen we niet naar binnen, maar de gids zal we van buiten uit zijn verhaal vertellen. U loopt niet aan een stuk duur die 2 km (grotendeels van de tour zitten we in de bus en voor de rest lopen wij ongever 20 minuten per gedeelte)

 

Brownsberg (bergtop 500m) heeft een rijke biodiversiteit en biedt naast het indrukwekkende planten- en dierenrijk een overweldigend uitzicht over het stuwmeer. Tijdens een leerrijke boswandeling komt u langs idyllische watervallen en staat u oog in oog met verschillende exotische dieren. Aan het eind van de middag reist u door naar het Afobaka Resort, gelegen op steenworp afstand van de stuwdam, waar u 1 nacht zult verblijven.
Afobaka is een dorp in het district Brokopondo dat tot ontwikkeling kwam toen de stuwdam in 1961 werd aangelegd. Het vormt tegenwoordig een belangrijke doorvoerhaven voor de marrons die in de dorpen langs het Brokopondo Stuwmeer wonen.

Reisafstand: Ca. 150 km
Wandelafstand: 3 km/ 180 min.
Maaltijden: O, L & D
Vertrektijd: Tussen 06.30u en 06.45u
Accommodatie: 2 persoons kamer met airconditioning/ gedeelde bad & toilet
Bijzonderheden: Houdt er rekening mee dat de wandeling naar de waterval en terug enkele ongelijke en steile gedeeltes heeft

Na een avontuurlijke ochtend vol optionele activiteiten (o.a. boottocht op het Stuwmeer, boswandeling en hengelen)* reist u door naar het plaatsje Berlijn in het district Para waar de bekende Sabakoe kreek langs stroomt. U voelt zich inmiddels al helemaal thuis in het bos en vanavond en morgenavond heeft u een pure jungle ervaring op Palulu camping.

Reisafstand: Ca. 75 km
Maaltijden: O & L
Vertrektijd: nvt
Accommodatie: 2 persoons kamer, heel eenvoudig en weinig comfort (geen airco)/ gedeelde bad & toilet
Bijzonderheden: De vaarttocht op het stuwmeer is optioneel (ongeveer SRD 500 voor een half uur rondvaart per charter boot)

*niet inbegrepen in de prijs

U heeft vandaag een vrije dag in het Savanne gebied rondom Zanderij. Uw eenvoudige accommodatie is gelegen langs een kreek waar het heerlijk is om een verfrissende duik in te nemen. Het is ook mogelijk om een wandeling te maken in het bosrijk gebied, bijvoorbeeld naar het nabijgelegen dorpje Berlijn.

Reisafstand: N.v.t.
Maaltijden: O
Vertrektijd: N.v.t.
Accommodatie: Zelfde als dag 5
Bijzonderheden: Kleingeld SRD meenemen voor het boeken van additionele excursies en de lunch (tip: ongeveer minimaal SRD 500 per persoon voor 2 dagen)

U vertrekt in de ochtend vanuit Paramaribo over een hobbelige laterite bosontsluitingsweg naar Witagron (Dorp van de Kwinti Marron stam). Hier ligt een korjaal voor u klaar en begint u boottocht over de ruige Coppename rivier naar de Raleighvallen. Raleighvallen is gelegen in het centraal Surinaams natuurreservaat, het grootste Amazone reservaat ter wereld. Het gebied is rijk aan bijzondere planten, bloemen en vele diersoorten.
Na aankomst in de middag is er gelegenheid om te wandelen en te zwemmen.

Reisafstand: Ca. 250 km
Maaltijden: O, L & D
Vertrektijd: Rond 8.00u
Accommodatie: Prive kamer met eigen bad & toilet. Let wel: weinig comfort (geen airco, eenvoudige kamer met enkele bedden & ouderwetse dunne matrassen)
Bijzonderheden: In de grote droge tijd (2e helft augustus – 1e helft december) kan de vaartocht naar Raleighvallen ongeveer 6 uren duren (bij normale waterstand is dat ca. 3 uren).

U maakt een pittige wandeltocht door het ongerepte oerwoud tot aan de voet van de Voltzberg. Tijdens de wandeling verteld de gids over de planten en dieren uit dit gebied. De kans bestaat dat u allerlei soorten dieren ziet, van overspringende apen tot rondvliegende oranje rotshaantjes.
Vervolgens beklimt u de 240 m hoge granieten Voltzberg. Vanaf de top van de berg heeft u een
adembenemend uitzicht over het Amazone regenwoud. De wandeling zal in totaal ongeveer 7 à 8 uur duren.

Reisafstand: Ca. 15 km
Wandelafstand: Ca. 12 km/ 360 min.
Maaltijden: O, L & D
Vertrektijd: N.v.t.
Accommodatie: Zelfde als dag 7
Bijzonderheden: Indien u de wandeling niet wilt doen, blijft u achter bij de basiskamp

Na het ontbijt vertrekt u per boot naar de bekende Moedervallen. Hier kunt u zich de gehele dag vermaken door te zwemmen, vissen of gewoon te genieten van de krachtige watermassa die langs de rotsen stroomt.

Reisafstand: Ca. 3 km
Maaltijden: O, L & D
Vertrektijd: N.v.t.
Accommodatie: Zelfde als dag 8
Bijzonderheden: Geen

Na een ontspannen ochtend reist u terug naar Paramaribo Als onderdeel van de reis, maakt u wederom een heerlijke boottocht over de rivier en gaat u over de weg naar uw hotel, uw eindbestemming voor deze dag.

Reisafstand: Ca.250 km
Maaltijden: O & L
Vertrektijd: N.v.t.
Accommodatie: 2 persoons kamer met aircon/ prive bad&toilet
Bijzonderheden: Geen

Na een ontspannen ochtend reist u terug naar Paramaribo Als onderdeel van de reis, maakt u wederom een heerlijke boottocht over de rivier en gaat u over de weg naar uw hotel, uw eindbestemming voor deze dag.

Reisafstand: Ca.250 km
Maaltijden: O & L
Vertrektijd: N.v.t.
Accommodatie: 2 persoons kamer met aircon/ prive bad&toilet
Bijzonderheden: Geen

Vandaag reist u per gemotoriseerde koriaal verder het oerwoud in via de Boven Suriname rivier naar het eiland Isadou. In dit gebied liggen veel marrondorpjes, waar afstammelingen van weggelopen slaven wonen. De gastvrije bevolking is bijzonder trots op haar cultuur en laat ons graag kennismaken met de eeuwenoude gewoontes en gebruiken. Door het geïsoleerde leven diep in het regenwoud zijn deze onaangetast gebleven. In dit deel van de rivier zijn er indrukwekkende stroomversnellingen en bij laag water vormen zich kleine zandstrandjes.
De komende 2 dagen zullen gevuld worden met avontuurlijke activiteiten zoals intensieve boswandelingen, dorpswandelingen, boottochten en per boot avond kaaimannen spotten!
U overnacht in een eenvoudig houten huisje met uitzicht over de Jaw Jaw stroomversnelling.

Reisafstand: Ca. 200 km
Wandelafstand: Ca. 2 km/ 120 min. (zowel de dorps- als boswandeling)
Maaltijden: O, L & D
Vertrektijd: Tussen 09.30u en 10.00u
Accommodatie: 2 persoons eenvoudige lodge (geen airco), wel eigen bad&toilet
Bijzonderheden: De vaartocht naar Isadou is bij een normale waterstand ongeveer 45 minuten. De dorpswandeling kan soms korter duren, afhankelijk van de interesses van de gasten.

Op deze laatste ochtend op Isadou, kunt u lekker zwemmen of een hengeltje uitgooien. Na de lunch reist u terug naar Paramaribo waar u de laatste nacht zult verblijven.

Reisafstand: 200 km
Maaltijden: O & L (reisafstand ca. 200 km)
Vertrektijd: Ca. 13.00u
Accommodatie: 2 persoons kamer (met airconditioning)/ prive bad & toilet
Bijzonderheden: Geen

Na een ontspannen ochtend in Paramaribo gaat u naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Reisafstand: 50 km
Maaltijden: Ontbijt

U komt op deze dag aan op uw thuishaven.

*(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden)

Inclusief

 • Reserveringskosten € 20,- per boeking
 • Meet & Greet
 • Alle overnachtingen in Paramaribo in een hotel en in het binnenland in knusse jungle lodges
 • Verblijf te Afobaka, Raleighvallen en Isadou op basis van volpension
 • Verblijf te Paramaribo en Berlijn op basis van logies en ontbijt
 • Transfer vliegveld  – Hotel Paramaribo v.v.
 • Transfer per bus en/of boot (korjaal) naar Afobaka, Berlijn, Raleighvallen, Brownsberg en Isadou v.v.
 • Dag tours: Paramaribo bus tour & Peperpot plantage tour
 • Alle genoemde activiteiten in tourbeschrijving te Brownsberg, Raleighvallen en Isadou (afhankelijk van het weer en de waterstand)
 • Entree gelden tijdens de genoemde tours

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven

Aankomst data: Elke zaterdag (Donderdag is ook Mogelijk)

Tarief p/p op basis van 2-personen in 1 double room: € 1225,-

Single room toeslag: €

 • Hoed of pet
 • Goede wandelschoenen
 • Lange broek en langemouw hemd
 • Extra batterijen voor camera
 • Regenjas/poncho
 • Zonnebrandolie
 • Muggenmelk
 • Rugzakje
 • Toiletartikelen
 • Zwemkleding
 • Waterschoenen
 • Zaklantaarn
 • Waterdichte tas
 • Weekend tas voor de binnenlandse excursief
 • Paspoort

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Bank nummer: NL40INGB0797332219
IBAN: NL40INGB0797332219
BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)
Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card:

Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en de banken berekenen een toeslag.

De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5%

(Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op)