Het Bastion behoort tot één van de comfortabele hotels in het district Commewijne. Het is strategisch gelegen langs de Suriname rivier pal naast het historisch (openlucht museum) Nieuw Amsterdam. Gasten kunnen op de pier van het hotel genieten van het prachtig uitzicht op de rivier onder het genot van een culinair hoogstandje uit het hoog aangeschreven hotel restaurant. De woning van een voormalige district-commisaris is gerestaureerd en omgebouwd tot hotel dat aan alle eisen van de moderne reiziger voldoet. Het vormt verder het middelpunt van district Commewijne als het gaat om kunst- en cultuurevenementen. Paramaribo en Leonsberg liggen aan de overkant van de Suriname rivier.

Faciliteiten

Als een van de weinige hotels langs de Suriname rivier beschikt het Bastion over een sfeervolle houten pier annex restaurant /cafe met bijbehorende aanlegsteiger voor boten. Het is zodanig gelegen dat u kunt genieten van een prachtige zonsondergang. Zowel lekkerbekken als echte borrelaars komen hier flink aan hun trekken. Bij de Parwabar bent u terecht voor heerlijke en exclusieve cocktails en in het restaurant “Tamarinde” worden er overheerlijke lokale en internationale gerechten geserveerd. Het cafe “de Lantaren” is een van de meest sfeervolle kroegen van Suriname. Met z’n compleet houten interieur is er een echte kroeg sfeer gecreëerd. Het ruim opgezette zwembad vormt een van de meest aantrekkelijke faciliteiten van het Bastion. Verder kunnen gasten onbeperkt gebruikmaken van het wireless internet in de kamers en de openbare ruimtes.
De moderne Mangrove Meeting Room biedt de mogelijkheid om evenementen, meetings & congressen ter plekke te houden.

Hotel informatie

Check-in tijd 15.00 uur
Check-uit tijd 12.00 uur
Huisdieren toegestaan
Vrij Parkeren
Rookverbod
Eco Beleid

 

Internet Faciliteiten

Accommodatie gegevens

Kamers Aantal verdiepingen 1
Openbare ruimtes – Wireless Aantal kamers 9
Vergarderruimtes – Wireless Aantal suites 1
Aantal vergaderruimtes 1
Vierkante meter aan vergaderruimte 126.63 m2

Faciliteiten

Diensten voor de gasten

(Buiten) Zwembad Hotel porter(loopjongen)
Spa Conciërge
Gym ruimte Pin apparaat
Massage center Accepteren van buitenlandse valuta
Speeltuin Dagelijkse huishouding

Restaurants

Inhuis wasmachine
Type keuken Europees, Surinaams Inhuis wasmachine, op muntjes
Geopend voor: Limousine/Taxi service
Ontbijt Kranten in de lobby
Lunch Room service
Diner Kluisjes bij de lobby
Inhuis stomerij
Stomerij dienst
Koffie in de lobby
Koffie/thee op de kamer
Gratis lokaal bellen
Receptie bemand buiten kantooruren
Telefoontjes: toll-free

Copieer faciliteiten
Fax faciliteiten
Print faciliteiten
Expres bezorging
Post dienst
Secretariele diensten

Kamer informatie (kan per kamer verschillen)

Entertainment faciliteiten

Algemene kamer faciliteiten Kleuren TV
Air conditioning TV kanaal: CNN
Alarm klok TV kanaal: ESPN
Flesjes water te koop HBO
Koffieset / thee apparaat Satellite TV
Electrische adapters
Thermostaat per kamer

Keuken Faciliteiten

Internet browser/Web TV Drinkwater filter
Strijkplank plus strijkijzer Watercooker
Slaapbank Ijsmachine
Rolbed Koelkast
Kluis

Badkamer

Zakelijke Faciliteiten (kan per kamer verschillen)

Haardroger Stopcontact op bureauhoogte
Hot Tub/Jacuzzi Telefoon voorzien van Speakerphone
Telefoon voorzien van voice mail

De meeste touroperators hebben (net als Orange Travel) hun prijslijst in Euro.
Het meest voordeligst is daarom ook per bank* of cash af te rekenen in Euro’s.
Daarna volgt cash in SRD of U$D, vervolgens pinnen in SRD** en tot slot volgt een credit card betaling***.

*Indien er extra bank kosten zijn, zijn die volledig voor rekening van de klant. Als blijkt dat niet het volledig afgesproken bedrag op onze rekening is bijgeschreven, wordt het verschil alsnog voor vertrek in rekening gebracht.

**Bij het pinnen in SRD wordt de verkoop-dagkoers van de wisselkantoren gebruikt. Aangezien deze soms flink verschilt van de koers die uw- en onze bank onderling hanteren, kunt u tussen de 10% en 30% nadeliger uitkomen (hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op).

***Voor alle credit card betalingen geldt dat deze in U$D worden uitgevoerd en berekenen de banken een toeslag. De toeslag voor VISA en MASTERcard is 5% (Hier heeft Orange Travel geen baat bij, nog invloed op). Het tonen van uw paspoort is bij deze betaalmethode verplicht.

ING Bank Nederland

Euro Rekening nummer: NL40INGB0797332219

IBAN: NL40INGB0797332219

BIC: INGBNL2A (SWIFT code: INGBNL2A)

Tnv: Ernie de Vries

 

Republic Bank Suriname N.V.
Paramaribo, Suriname
Swiftcode: RBNKSRPA
SRD 0197313228
USD 0197313309
EUR 0197313481
In name of: ORANGE TRAVEL NV
Paramaribo, Suriname

 

Bank of America
Account number 2290 3930 8017
Beneficiary Bank ID number 026009593 (for transfer of monies into your account from within the U.S.)
Mailing Address:
3048 SW 141 ST AVE
Miramar FL 33027-3950
USA

Betalen met credit card:

Het Bastion in Suriname heeft 10 kamers waaronder 1 suite. Verder nog 3 apartementen elk met 2 slaapkamers. Elke kamer is verschillend van opzet en voldoen allen aan de eisen van de moderne reiziger. De kamers zijn voorzien van airconditioning, tv, draadloze internetverbinding en een badkamer met bad/douche en toilet. De suites zijn uitgerust met een woonkamer, keuken en een king size bed. In de suite kunnen er tot 4 gasten worden geaccommodeerd.

Kamer informatie (kan per kamer verschillen)

Entertainment faciliteiten

Algemene kamer faciliteiten Kleuren TV
Air conditioning TV kanaal: CNN
Alarm klok TV kanaal: ESPN
Flesjes water te koop HBO
Koffieset / thee apparaat Satellite TV
Electrische adapters
Thermostaat per kamer

Keuken Faciliteiten

Internet browser/Web TV Drinkwater filter
Strijkplank plus strijkijzer Watercooker
Slaapbank Ijsmachine
Rolbed Koelkast
Kluis

Badkamer

Zakelijke Faciliteiten (kan per kamer verschillen)

Haardroger Stopcontact op bureauhoogte
Hot Tub/Jacuzzi Telefoon voorzien van Speakerphone
Telefoon voorzien van voice mail

 

Ligging

Het Bastion is gelegen langs de oever van de Suriname river in het district Commewijne. Het hotel is gelegen direct naast het Fort Nieuw Amsterdam en is op 45 minuten rijden van het historische centrum van Paramaribo. Het meest bezocht in de omgeving van het Bastion zijn het Fort Nieuw Amsterdam en Plantage Marienburg.

Fort Nieuw Amsterdam
Het Fort Nieuw Amsterdam ligt op een militair strategisch zeer belangrijk punt, precies waar de Commewijnerivier en Surinamerivier, vlak bij de oceaan, samenvloeien. Het Fort Nieuw Amsterdam is opgezet als verdedigingswerk voor de achterliggende plantages aan de bovenloop van beide rivieren. Het is een royaal opgezet aarden fort, een vijfhoek (polygoon) met 5 bastions. De opdracht voor de bouw werd gegeven door de ‘Geoctroyeerde Sociëteit van Suriname’ die in 1683 was opgericht.
De Societeit telde drie deelgenoten die elk voor een derde deel participeerden: de West-Indische Compagnie, de familie van Aerssen van Sommelsdijck en de stad Amsterdam.

In 1734 is met de aanleg van het Fort Nieuw Amsterdam gestart. De sociëteit zorgde voor materiaal, gereedschappen en vaklieden. Het uitvoerende werk werd uitgevoerd door slaven. Toen het fort in 1747 grotendeels klaar was, had de bouw al ruim 1 miljoen Nederlandse guldens gekost. Dat was het dubbele van de aanvankelijke begroting en in de periode daarna liepen de kosten nog veel verder op. De bouw had te maken met grote vertragingen en allerlei tegenslagen.

Het fort Nieuw Amsterdam heeft als verdedigingswerk een weinig succesvolle historie. Tweemaal viel het zonder slag of stoot in de handen van de Engelsen. In de loop van de 19e eeuw verloor het Fort Nieuw Amsterdam steeds meer aan betekenis. In 1872 werd een deel van de kazernes als gevangenis ingericht. Tot 1967 was dit de enige gevangenis in Suriname. Op 1 februari 1907 werd het Fort Nieuw Amsterdam officieel als verdedigingswerk opgeheven en tot bestuurscentrum van het district Commewijne verklaard.

Vanwege de strategische ligging is het Fort Nieuw Amsterdam tijdens de 2e wereldoorlog door de Amerikanen gebruikt als verdedigingspunt voor de bauxietwinning in het bovenstroomgebied van de Surinamerivier. De grote kanonnen op het bolwerk herinneren aan deze periode.